Τρίτη 1 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Στους κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων διαδήλωσαν κομμουνιστές και φίλοι του Κόμματος
Στους κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων διαδήλωσαν κομμουνιστές και φίλοι του Κόμματος
Την έμπρακτη καταδίκη τους στην άγρια δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού ενάντια στη νηοπομπή αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό εξέφρασαν χτες χιλιάδες κομμουνιστές, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ σε αρκετές πόλεις της χώρας, ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα των Οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ, όπου πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις και περιοδείες.

Στη Θεσσαλία, και στις τέσσερις πρωτεύουσες των νομών, δηλαδή, σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε μπροστά από τα γραφεία των ΝΕ του ΚΚΕ και με πικέτες, πανό και συνθήματα, με μπροστάρηδες τα μέλη της ΚΝΕ, διαδήλωσαν κατά του Ισραήλ και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που το στηρίζουν.

Στα Γιάννενα, το πλήθος που συγκεντρώθηκε στο Δημαρχείο προχώρησε σε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Με ανάλογο παλμό και μαχητικότητα διαδήλωσαν αντιιμπεριαλιστές στο Αγρίνιο, που ξεκίνησαν από την κεντρική πλατεία και «κάλυψαν» βασικά σημεία της πόλης.

Επίσης δυναμικές πικετοφορίες και πορείες πραγματοποιήθηκαν σε Μακεδονία και Θράκη. Στην Καβάλα, το αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε μπροστά από τα γραφεία της ΝΕ και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην Αλεξανδρούπολη η πικετοφορία ξεκίνησε από το Δημαρχείο με τους διαδηλωτές να μεταφέρουν το μήνυμα συμπαράστασης σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν τους βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς χειρισμούς. Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σε Ξάνθη και Κομοτηνή με τους αντιιμπεριαλιστές διαδηλωτές να ξεκινούν από την κεντρική πλατεία και τα γραφεία της ΝΕ του ΚΚΕ αντίστοιχα.

ΠΑΜΕ - ΕΕΔΥΕ

Στην Πάτρα, πλήθος διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλ. Τριών Συμμάχων και με πορεία κατευθύνθηκαν στο Βρετανικό Προξενείο. Με πικέτες που έγραφαν «ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ - Ισραήλ = ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ», «ΝΑΤΟ killers go home», «ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, συνένοχοι» και κρατώντας σημαίες ελληνικές, παλαιστινιακές και του ΠΑΜΕ σταμάτησαν μπροστά από το Βρετανικό Προξενείο και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων έκαψαν σημαίες της ΕΕ.

Στην Κέρκυρα αντιιμπεριαλιστές διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταγγέλλοντας το νέο αιματηρό επεισόδιο που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ