Τρίτη 1 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Φονικό το πέρασμα του τυφώνα

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ.--

Τουλάχιστον 100 είναι οι νεκροί, ενώ σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ανέρχονται οι πληγέντες, από την επέλαση της τροπικής καταιγίδας «Αγκαθα» στην κεντρική Αμερική, πέρασμα που ξύπνησε τις εφιαλτικές μνήμες από το πέρασμα του τυφώνα «Μιτς», μία δεκαετία πριν.

Η Γουατεμάλα είναι η χώρα που επλήγη περισσότερο και σύμφωνα με τον τελευταίο προσωρινό απολογισμό, οι νεκροί ανέρχονται σε 82, ενώ τουλάχιστον 112.000 είναι οι πληγέντες. Περισσότερο απ' όλες τις περιοχές της χώρας επλήγη το Σαν Αντόνιο Παλόπο, σύμφωνα με τις αρχές που επίσης ανακοίνωσαν ότι το διεθνές αεροδρόμιο της χώρας θα παραμείνει κλειστό για το επόμενο πενθήμερο.

Στο γειτονικό Ελ Σαλβαδόρ, ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Χόρχε Μελέντες ανακοίνωσε το θάνατο εννέα ανθρώπων και ο Πρόεδρος Μαουρίσιο Φούνες κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Στην Ονδούρα αναφέρθηκαν οκτώ νεκροί και πολλές χιλιάδες είναι οι πληγέντες, ενώ σημαντικές είναι και οι υλικές ζημιές. Οι τοπικές οργανώσεις του Λαϊκού Μετώπου Αντίστασης στην πρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή οργανώνουν την αρωγή στους πληγέντες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γουατεμάλα ήδη χιλιάδες άνθρωποι είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας της έκρηξης του ηφαιστείου Πακάγια τις προηγούμενες ημέρες. Επίσης, εξερράγη το ηφαίστειο Τουνγκουράχουα στο Εκουαδόρ, και χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιοχές ενώ διακόπηκαν και οι εναέριες συγκοινωνίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ