Τρίτη 1 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Απαιτείται επαγρύπνηση

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει κατηγορηματικά τη βάρβαρη επίθεση Ισραηλινών Ειδικών Δυνάμεων εναντίον αποστολής αλληλεγγύης στη Γάζα και σημειώνει: «Το ΠΣΕ καταδικάζει τη στρατιωτική επίθεση, στη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους πάνω από 16 άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων και τραυματίστηκαν πάνω από 60 άλλοι. Το μακελειό αυτό, έργο της ισραηλινής κυβέρνησης, αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον αντιδραστικό χαρακτήρα του καθεστώτος που όχι μόνον αρνείται το δικαίωμα στους Παλαιστίνιους για ανεξάρτητο κράτος, αλλά και την ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό της Παλαιστίνης που υποφέρει από την κατοχή και επιθέσεις όπως αυτή του 2008.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εκφράζει την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό στη δίκαιη υπόθεση της εγκαθίδρυσης ανεξάρτητου κράτους στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Και καταλήγει: «Η πρόσφατη επιχείρηση του Ισραήλ αποτελεί έγκλημα διεθνών διαστάσεων με την πολιτική υποστήριξη και ανοχή που έχει η ισραηλινή επίθεση από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ενωση και άλλες ιμπεριαλιστικές δομές. Το ΠΣΕ εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στην περιοχή και καλεί τις φιλειρηνικές δυνάμεις των χωρών της περιοχής σε εγρήγορση και επαγρύπνηση για παραπέρα επιθέσεις».

  • Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης εξέδωσαν ανάλογες ανακοινώσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ