Τρίτη 1 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΑΝΤΕΛΗ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΑΠΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Στο Συμβούλιο Εφετών η συνέχεια

Καλείται να επικυρώσει ή όχι τους περιοριστικούς όρους σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ

Στο Συμβούλιο Εφετών θα δοθεί η συνέχεια με το σκάνδαλο που αφορά τη δωροδοκία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τ. Μαντέλη, καθώς θα πρέπει να επικυρώσει ή όχι τις επόμενες μέρες τους περιοριστικούς όρους σε βάρος του πρώην υπουργού.

Η νομική κοινότητα εμφανίζεται να έχει χωριστεί στα δύο, με αφορμή την ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που ασκήθηκε στον Τ. Μαντέλη και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του επιβλήθηκε. Η μια άποψη υποστηρίζει ότι η κατηγορία σε βάρος του Τ. Μαντέλη αφορά διαρκές έγκλημα που δεν έχει παραγραφεί, καθώς αναγνώρισε ο ίδιος ότι δέχτηκε «χορηγία», ποσό που προερχόταν από ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, το οποίο στη συνέχεια διέθεσε για τις σπουδές των παιδιών του.

Η δεύτερη άποψη ισχυρίζεται ότι η κατηγορία αυτή δε μπορεί να σταθεί. Και αυτό γιατί από τη στιγμή που ο πρώην υπουργός απαλλάσσεται λόγω παραγραφής από τη βασική πράξη της «δωροδοκίας», δεν μπορεί να διώκεται για τη βοηθητική πράξη που είναι το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» και επομένως και σ' αυτή την περίπτωση υπάρχει παραγραφή για τον Τ. Μαντέλη που εμπίπτει και αυτό στο νόμο περί ευθύνης υπουργών (άρθρο 86 του Συντάγματος), αφού η κατάθεση των επίμαχων εμβασμάτων έγινε επί υπουργίας του.

Στο μεταξύ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας παρέπεμψε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για παράβαση του Κώδικα Δικηγόρων και του Κώδικα Δεοντολογίας, τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Τ. Μαντέλη.

Χτες κατέθεσε στην ειδική εφέτη ανακρίτρια Μ. Νικολαρέα ο πρώην πρόεδρος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε αυτά που είχε αναφέρει και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ότι δηλαδή επί της δικής του θητείας, σχετικά με τη σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ, δεν υπήρξαν ζημιογόνες συμβάσεις.

Τέλος, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θ. Τσουκάτος, κατέθεσε χθες αγωγή σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Π. Καμμένου ζητώντας το ποσό των 200.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που, όπως υποστηρίζει, υπέστη από συκοφαντικές και εξυβριστικές φράσεις, τις οποίες χρησιμοποίησε σε βάρος του στην Εξεταστική Επιτροπή ο βουλευτής της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ