Τετάρτη 2 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση

Για κατάχρηση εξουσίας, πειθαρχικοποίηση - ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας στους εργαζόμενους καταγγέλλει τη διοίκηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το Σωματείο Χορωδών ΕΛΣ.

Με ανακοίνωσή του το σωματείο καταγγέλλει ότι η διοίκηση «όχι μόνο δεν τήρησε - χωρίς να δώσει εξηγήσεις - τη συμφωνία της με το σωματείο για να απασχολεί στις καλοκαιρινές παραγωγές τους χορωδούς της οπερέτας του "Ακροπόλ", αλλά επιβάλλει και πειθαρχικές ποινές (3 ημερομίσθια) στα μέλη του σωματείου για μια πρόβα που ματαιώθηκε με ευθύνη τρίτου και τη χρέωσε στο σωματείο. Επίσης επέβαλε σε κάθε μέλος του ΔΣ του σωματείου πειθαρχική ποινή 6 ημερομισθίων, επειδή διαμαρτυρήθηκαν και ματαίωσαν πρόβα στην οποία εμφανίστηκαν 24 έκτακτοι χορωδοί, που η διοίκηση της ΕΛΣ δεν είχε συνάψει έγγραφες συμβάσεις μαζί τους και όταν το έκανε - την επομένη μέρα - οι συμβάσεις ήταν συμβάσεις έργου και όχι εξαρτημένης εργασίας, κατά παράβαση του νόμου. Και συνεχίζοντας την ίδια πρακτική εγκαλεί ξανά το ΔΣ του σωματείου σε απολογία για τη σύγκληση γενικής συνέλευσης στον εργασιακό χώρο χωρίς να υπάρχει σχετική άδεια από τη διοίκηση»!!!

Παράλληλα, «οι εργαζόμενοι είναι για πολλοστή φορά απλήρωτοι, ενώ συνεχίζονται οι απολύσεις τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού και θα ακολουθήσουν απολύσεις καλλιτεχνών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίοι θα βρεθούν στην ανεργία είτε θα μετατραπούν από εργαζόμενους με πλήρη και σταθερή απασχόληση σε εποχικούς, ανάλογα με τις "ανάγκες" της εκάστοτε παραγωγής του θεάτρου».

Τέλος, το σωματείο επαναλαμβάνει τα αιτήματα των εργαζομένων: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και απαγόρευση των απολύσεων. Τήρηση της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ακύρωση της μείωσης των αποδοχών και επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα, Αδείας. Αμεση κάλυψη των δεδουλευμένων και του δώρου Πάσχα. Ανανέωση της σύμβασης του «Ακροπόλ», ώστε η οπερέτα και η παιδική σκηνή να παίζουν όλη την καλλιτεχνική περίοδο κι όχι για λίγες παραστάσεις στο χώρο της κεντρικής σκηνής. Οχι στη συρρίκνωση του μοναδικού κρατικού λυρικού θεάτρου. Κάλυψη του ελλείμματος της ΕΛΣ. Αύξηση της χρηματοδότησής της για να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της. Οχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Να σταματήσει η τρομοκράτηση των εργαζομένων. Να ακυρωθούν οι πειθαρχικές ποινές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυβερνητική πολιτική εναντίον Λυρικής Σκηνής (2011-01-15 00:00:00.0)
Μείωση του προσωπικού και «λουκέτο» στο «Ακροπόλ»; (2010-03-31 00:00:00.0)
Δεν τηρεί τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (2010-01-28 00:00:00.0)
Απαιτούν ομαλή λειτουργία χωρίς περικοπές (2009-09-16 00:00:00.0)
Κινητοποίηση των εργαζομένων (2008-03-14 00:00:00.0)
Αγωνιώδης διαμαρτυρία των εργαζομένων (2006-06-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ