Σάββατο 5 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 54
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Με ευθύνη των κυβερνήσεων η παρασιτική δράση τους

Το ΚΚΕ ζητά από την κυβέρνηση την πλήρη κάλυψη των εργαζομένων και των ασφαλισμένων στην «ΑΣΠΙΣ»

Σε σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή παρέπεμψε ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης το θέμα της αποζημίωσης των ασφαλισμένων της «Ασπίς Πρόνοια», που έχει κλείσει καθώς και την διασφάλιση των εργαζομένων και των ασφαλιστών της εταιρείας.

Απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλου, ο υφυπουργός είπε ότι το σχέδιο νόμου θα αποκλείει την επίρριψη της ζημιάς στους φορολογούμενους και το δημόσιο και ανέφερε γενικά και αόριστα ότι θα επιδειχθεί ευαισθησία για όσους διαθέτουν νοσοκομειακά συμβόλαια. Παράληλλα, ανέφερε ότι η ασφαλιστική αγορά θα τεθεί υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδας και θα συσταθεί Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής με τη μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, που θα καλύπτει όλους τους κλάδους και θα ισούται με το 100% κάθε ασφαλιστικής αποζημίωσης μέχρι το ύψος των 25.000 ευρώ. Με δυο λόγια, και πάλι αφήνει ακάλυπτους τους πελάτες εταιρειών που έχουν μεγαλύτερα συμβόλαια. Ο υφυπουργός είπε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να διατηρηθούν τα χαρτοφυλάκια ζωής με τη μεταβίβασή τους σε ανάδοχο ασφαλιστική εταιρεία.

Στην παρέμβασή του ο Ν. Καραθανασόπουλος είπε ότι είναι διαχρονικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίες δημιούργησαν ένα ευνοϊκό έδαφος στο να αναπτύσσεται η παρασιτική δραστηριότητα της ιδιωτικής ασφάλειας από όπου οι διάφοροι επιχειρηματίες κερδίζουν σε βάρος της ζωής, της υγείας και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων του λαού. Αυτός ο παρασιτικός κλάδος, τόνισε, αναπτύσσεται εξαιτίας της συνειδητής διαχρονικής επιλογής των κυβερνήσεων σε βάρος του επιπέδου διαβίωσης των εργαζομένων και των συνταξιούχων, σε βάρος των δικαιωμάτων τους για δωρεάν, αναβαθμισμένη δημόσια υγεία, κάτι που αναμένεται να ενταθεί ενόψει του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Ο Ν. Καραθασόπουλος αναφέρθηκε και στις ελεγκτικές παραλείψεις που άφησαν ελεύθερο το έδαφος στον ιδιοκτήτη της «Ασπίς» να προχωρήσει σε ενέργειες ιδιοτελούς σφετερισμού και κατάχρησης σε βάρος των ασφαλισμένων και των εργαζομένων στην εταιρεία και είπε ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις που επεξεργάζεται η κυβέρνηση δε διασφαλίζουν τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις ούτε των ασφαλισμένων, ούτε των εργαζομένων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε την πλήρη κάλυψη των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των ασφαλισμένων και είπε ότι σε αυτές τις αποζημιώσεις πρέπει να συμμετέχουν και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες γιατί κερδίζουν από το κλείσιμο της «Ασπίς Πρόνοια». Τέλος, υπογράμμισε ότι πρέπει να τιμωρηθούν ποινικά οι υπεύθυνοι του σκανδάλου και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη βούληση να δώσει λύση τα δίκαια αιτήματα ασφαλισμένων και εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ