Τρίτη 8 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 53
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Χαρακτηρίζει ... «ένταση» τις αντιδράσεις στα σχολεία

Η υπουργός Παιδείας προσπαθεί να παρουσιάσει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για το «νέο» σχολείο, ως αντιδράσεις, μόνο, του ΚΚΕ

Οσο κι αν προσπαθεί το υπουργείο Παιδείας να παρουσιάσει ότι υπάρχει «συναίνεση» για το «νέο» σχολείο, δεν τα καταφέρνει. Μάλιστα, η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, σε χτεσινή συνέντευξή της, στο ΜEGA, υποστήριξε ότι το ΚΚΕ έχει πει πως δε θα αφήσει να εφαρμοστεί ο νόμος για τους εκπαιδευτικούς, που πρόσφατα ψηφίστηκε. Επιπλέον, στη συνέντευξή της, η Α. Διαμαντοπούλου μίλησε για «μια ένταση στα σχολεία που προκαλείται από ορισμένους», προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις. Το ΚΚΕ, πράγματι, έχει δηλώσει ότι θα κάνει ό,τι περνάει απ' το χέρι του για να μην οδηγηθούμε στο σχολείο της «αγοράς» και της διαφοροποίησης, που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Στόχος, όμως, της υπουργού είναι να πείσει ότι αντιδρά το ΚΚΕ και όχι οι εκπαιδευτικοί.

Η υπουργός, άλλωστε, στις 28 Απρίλη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, είχε απαντήσει με απειλές στην τοποθέτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Ζιώγα, ο οποίος τόνισε ότι το ΚΚΕ θα επιδιώξει τη δημιουργία μαζικού κινήματος για τη μη εφαρμογή του νομοσχεδίου της κυβέρνησης, που στη συνέχεια ψηφίστηκε. Η Αννα Διαμαντοπούλου - χτυπώντας το χέρι στο έδρανο - είπε ότι «δε θα δεχθούμε απειλές επί της εφαρμογής νόμων του κράτους», αναφέροντας πως «υπάρχουν κάποιοι που μπαίνουν και διαλύουν τα σεμινάρια αξιολόγησης» και πρέπει «να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις».

Προφανώς, το υπουργείο γνωρίζει πολύ καλά πως υπάρχει κύμα αντίδρασης απ' τους εκπαιδευτικούς για το θέμα της αυτοαξιολόγησης, με δεκάδες αποφάσεις από ΕΛΜΕ, συλλόγους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συλλόγους διδασκόντων. Ετσι, λοιπόν, παρουσιάζει τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών για το νέο σχολείο, ως αντιδράσεις, μόνο, του ΚΚΕ, επιχειρώντας στην ουσία να υποβαθμίσει και να ανακόψει τη δυναμική που έχουν οι θέσεις και οι αγώνες των ταξικών δυνάμεων στις συνειδήσεις των εκπαιδευτικών.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η υπουργός υποστήριξε ότι «με την κατάργηση της βάσης του 10 δίνεται η ευκαιρία σε χιλιάδες μαθητές να περάσουν σε περιφερειακά ΤΕΙ. Πέρσι έμειναν εκτός 18.000 μαθητές. Φέτος, όσοι έχουν πάρει απολυτήριο Λυκείου θα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν εφ' όσον το επιθυμούν». Πρόκειται για πρόκληση και προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας, αφού αυτό που καθορίζει τη δυνατότητα να σπουδάσει κάποιος σε περιφερειακό ίδρυμα είναι το ...πορτοφόλι του, αφού χρειάζεται να δίνει έναν και πλέον μισθό το μήνα για να καλύψει την ανύπαρκτη φοιτητική μέριμνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ