Τρίτη 8 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 54
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Η βουλή επικύρωσε τον ανασχηματισμό

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και το διορισμό νέου πρωθυπουργού και έξι κυβερνητικών αντιπροέδρων επικύρωσε χτες η Λαϊκή Εθνοσυνέλευση της ΛΔ Κορέας στη διάρκεια έκτακτης οργανωτικής συνεδρίασης του σώματος στην Πιονγιάνγκ. Οι εξελίξεις αυτές διαδραματίζονται σε μία κρίσιμη περίοδο έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο μετά τις αιτιάσεις της Σεούλ πως η γείτονα Πιονγιάνγκ ευθύνεται για το ναυάγιο της κορβέτας «Τσεονάν» στα τέλη Μάρτη, μολονότι αρχικά Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι, όπως ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Ουόν Σι Χουν, είχαν δηλώσει πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τη βύθιση του σκάφους με τη ΛΔ Κορέας...

Νέος πρωθυπουργός εξελέγη ο 81χρονος βουλευτής Τσόε Γιονγκ Ριμ, άνθρωπος με πλούσια πολιτική εμπειρία και όχι εξειδικευμένες οικονομικές γνώσεις όπως είχαν οι προκάτοχοί του και δη ο προηγούμενος πρωθυπουργός Κιμ Γιονγκ Ιλ που είχε απολογηθεί τον περασμένο Φλεβάρη για την αποτυχημένη νομισματική μεταρρύθμιση που φούσκωσε τον πληθωρισμό και μείωσε σημαντικά τις οικονομικές δυνατότητες των Βορειοκορεατών.

Τα ξένα ΜΜΕ ξεχώρισαν ως «σημαδιακή» εξέλιξη το διορισμό του γαμπρού του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ, του 68χρονου Γιανγκ Σονγκ Θεκ, στην κρίσιμη θέση του αντιπροέδρου της Επιτροπής Εθνικής Αμυνας. Θεωρείται ότι ο Γιανγκ Σονγκ Θεκ έχει στενές σχέσεις με τον τριτότοκο γιο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, Τζονγκ Αν, που αναμένεται ως ο πιθανότερος νέος ηγέτης της ΛΔ Κορέας εάν και εφόσον αποσυρθεί ο πατέρας του απ' την ενεργό πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ