Παρασκευή 11 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αφιέρωμα στον Νίκο Μαμαγκάκη

Καλεσμένος της εκπομπής «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα» και του Πάρη Μήτσου είναι ο «ακριβός» του φίλος, ο Nίκος Μαμαγκάκης. Η εκπομπή θα προβληθεί απόψε στις 21.30 από την τηλεόραση του «902». Μετά από 3 περίπου χρόνια, ο μεγάλος συνθέτης επανεμφανίζεται στα «παντελόνια που είναι περίεργα ρούχα» για να παρουσιάσει τις καινούριες του δημιουργίες.

Αυτή τη φορά έχει μελοποιήσει στίχους - ποίηση του Γ. Ιωάννου, του Γιάννη Ρίτσου, του Κωστή Φραγκούλη, του Παντελή Πρεβελάκη, της Μαρία Πολυδούρη, του Ιμπραήμ Αγά Αληδάκι, της Ελλης Παπά και του Νίκου Μπελλογιάννη. Ο ακούραστος δημιουργός συνεχίζει να «ντύνει» με το δικό του ξεχωριστό τρόπο κείμενα, κάνοντάς τα γνωστά στο ευρύ κοινό, «αδιαφορώντας για το οποιοδήποτε υλικό κέρδος», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Τα νέα του τραγούδια ερμηνεύουν, συνοδευόμενοι από κορυφαίους μουσικούς, ο Κωστής Αβυσσινός, η Μαρίνα Δακανάλη, η Ειρήνη Δερέμπεη, ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος και η Σαββίνα Γιαννάτου. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η συζήτηση του συνθέτη με τον Πάρη Μήτσου για τα «καλώς» και τα «κακώς» κείμενα στη σημερινή μουσική πραγματικότητα. Μια εκπομπή - έκπληξη, όπου ο σπάνια εμφανιζόμενος μεγάλος καλλιτέχνης μιλάει και παραδίδει μαθήματα ήθους και πολιτισμού.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ