Παρασκευή 11 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟ
Εντείνονται οι πολύμορφες πρωτοβουλίες

Συνεχίζουν τη δράση τους σε κάθε κλάδο οι ταξικές δυνάμεις, με στόχο την αγωνιστική συσπείρωση σε κάθε χώρο και μαζί τη σφυρηλάτηση της ταξικής ενότητας όλων των εργαζομένων συνολικά.

Χτες, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», όπου αποφασίστηκε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΣΕΒ για τις Συλλογικές Συμβάσεις, σε ημερομηνία που θα καθορίσει η διοίκηση. Επίσης, η συμμετοχή στην τρίωρη στάση εργασίας του κλάδου την Τρίτη 15 Ιούνη, με το πλαίσιο του ταξικού Συνδικάτου που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Σε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των διοικήσεων από τα σωματεία του κλάδου καλεί τη Δευτέρα 14 Ιούνη η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Αντίστοιχες συσκέψεις θα γίνουν και στην επαρχία. Ενώ την Πέμπτη 17 Ιούνη θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στον ΣΕΒ για την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου συνεχίζει τις περιφερειακές της συσκέψεις. Σήμερα σύσκεψη θα γίνει στο Βόλο και θα ακολουθήσουν άλλες σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πάτρα. Στις 23 Ιούνη, η Ομοσπονδία προχωρά σε συγκέντρωση του κλάδου το απόγευμα στην Αθήνα με πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ.

Σε αντίστοιχες περιφερειακές συσκέψεις προχωρά και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας την Κυριακή 13 Ιούνη σε Δυτική - Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία (Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, 10 π.μ.), Δυτική Ελλάδα (Εργατικό Κέντρο Αρτας, 10.30 π.μ.) και Πελοπόννησο (Εργατικό Κέντρο Πάτρας, 11.30 π.μ.). Χτες, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας πραγματοποίησε διευρυμένη σύσκεψη του Διοικητικού του Συμβουλίου με θέμα τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα και την ένταξή του στη δραστηριότητα της Ομοσπονδίας.

Τέλος, την Τρίτη 15 Ιούνη, η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΣΕΒ, για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ανάλογες παρεμβάσεις σχεδιάζουν και τα Συνδικάτα Εμπορίου - Υπηρεσιών στην Αττική ετοιμάζοντας εξορμήσεις με κοινή τους ανακοίνωση.

Τη Δευτέρα στην Ημαθία

Ανάλογες παρεμβάσεις συντονισμού προωθούνται και από τις τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ. Ετσι, η Γραμματεία Ημαθίας του ΠΑΜΕ καλεί σε εκδήλωση τη Δευτέρα 14 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Καλεί σε συμμετοχή όλα τα ΔΣ των Σωματείων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και όλους τους εργαζόμενους της περιοχής. Θα μιλήσει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ