Παρασκευή 11 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πάρτε πίσω τις απολύσεις

Κινητοποίηση χτες στη Σύγκλητο της Σχολής Καλών Τεχνών, ενάντια στον περιορισμό του αριθμού των φυλάκων

Την ανάκληση των απολύσεων, την απομάκρυνση των εργολάβων/εταιρειών από τη σχολή και την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου δημόσιου προσωπικού για την κάλυψη όλων των λειτουργικών θέσεων με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, απαίτησε χτες ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φυλάκων, Αρχιφυλάκων, Νυχτοφυλάκων και Θυρωρών «Η Ενωση», με κινητοποίηση στη Σύγκλητο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και με 3ωρη στάση εργασίας του αντίστοιχου σωματείου του Συνδέσμου. Στο πλευρό τους στάθηκαν οι φύλακες του ΕΜΠ, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του ΠΑΜΕ σε ΑΕΙ - ΤΕΙ, το Διοικητικό Προσωπικό της ΑΣΚΤ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Η κινητοποίηση έγινε στο χώρο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, όπου στεγάζονται υπηρεσίες της ΑΣΚΤ.

Συγκεκριμένα, η σύμβαση της ΑΣΚΤ με την εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων («AISS») έληξε πριν ένα χρόνο. Με απόφαση της Συγκλήτου της ΑΣΚΤ όμως, στην καινούρια προκήρυξη της νέας εργολαβίας για τη φύλαξη εσωτερικών και εξωτερικών χώρων της Σχολής, που είναι σε εξέλιξη από τις 26/5/2010: Μειώνεται το προσωπικό από 16 φύλακες σε 11, δηλαδή αποφασίζεται να γίνουν 5 απολύσεις! Ακόμα, αποφασίζεται να μετατραπεί το ωράριο για τουλάχιστον 2 εργαζόμενους από πλήρη σε μερική απασχόληση.

Τα παραπάνω πυροδότησαν τις αντιδράσεις των εργαζομένων, που με τη χτεσινή τους κινητοποίηση απαίτησαν να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του ιδρύματος με προσωπικό με πλήρη δικαιώματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως κατήγγειλαν εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης, εδώ και πέντε χρόνια πολλοί εργαζόμενοι δε λαμβάνουν επιδόματα γάμου και παιδιού, δεν πληρώνονταν νυχτερινές βάρδιες και βάρδιες του Σαββάτου.

Εχει σημασία ότι στην απόφαση της Συγκλήτου της ΑΣΚΤ περιλαμβάνεται η πρόθεση να καταργηθεί η εξωτερική φύλαξη τις βραδινές ώρες (της πύλης στην οδό Τοσίτσα), τα Σαββατοκύριακα, τις αργίες και να μειωθεί η εσωτερική φύλαξη (στο χώρο του κτιρίου). Δεδομένου ότι αυτά αφορούν τη φύλαξη του χώρου του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, οι εργαζόμενοι εκφράζουν, μεταξύ άλλων, την ανησυχία τους ότι αυτή η κατάργηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υπονόμευση και τον περιορισμό του ασύλου.

Στα αιτήματα των εργαζομένων που κινητοποιήθηκαν χτες, οι εκπρόσωποι της Συγκλήτου της ΑΣΚΤ απάντησαν ότι θα προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες στη Σύνοδο Πρυτάνεων και στο υπουργείο Παιδείας και το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη Σύγκλητο.

Την ερχόμενη Τρίτη θα συζητηθεί στο ΔΣ του Σωματείου Φυλάκων και Νυχτοφυλάκων η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης το διοικητικό προσωπικό της ΑΣΚΤ και οι φύλακες του ΕΜΠ προσανατολίζονται το επόμενο διάστημα σε κοινές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ