Παρασκευή 11 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΛΑΔΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Δεν μπορούν να συμμετέχουν σε διαφημίσεις

Απαγορεύονται, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό, οι συστάσεις μεμονωμένων γιατρών ή επαγγελματιών στον τομέα της Υγείας ή άλλων ενώσεων, όπως για παράδειγμα διατροφής, μέσω εμπορικών ανακοινώσεων ή διαφημίσεων τροφίμων, που προωθούνται έχοντας αναφορές για θέματα υγείας.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), διευκρινίζοντας ότι επιτρέπονται συστάσεις μόνο από εθνικές ενώσεις επαγγελματιών στον ιατρικό τομέα και στους τομείς της διατροφής ή της διαιτολογίας και ιδρύματα Υγείας, με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν αντίστοιχα εθνικά μέτρα.

Καθώς, όπως αναφέρει ο Φορέας, δεν υπάρχουν κοινοτικά ή εθνικά μέτρα σχετικά με τη διαδικασία διατύπωσης συστάσεων, θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να τεθεί το θέμα σε διαβούλευση με στόχο να διευκρινιστεί το πλαίσιο και να καθοριστούν οι σχετικές διαδικασίες. Μέχρι τότε, μέχρι δηλαδή τη ρύθμιση του νομικού πλαισίου που θα προσδιορίζει τη διαδικασία διατύπωσης συστάσεων από εθνικές ενώσεις επαγγελματιών στον ιατρικό τομέα και τον τομέα της διατροφής ή της διαιτολογίας, απαγορεύεται η χρήση οποιωνδήποτε σημάτων των ενώσεων αυτών στην επισήμανση και τη διαφημιστική επικοινωνία των προϊόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ