Παρασκευή 11 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ
Κόβουν επίδομα από βαριά ανάπηρο

Του ζητούν ακόμα και να επιστρέψει αναδρομικά τη σύνταξη που πήρε μετά το θάνατο του πατέρα του

Το έγγραφο που ενημερώνει την 75χρονη μητέρα του νέου ότι πρέπει να επιστρέψει σχεδόν 5.000 ευρώ
Το έγγραφο που ενημερώνει την 75χρονη μητέρα του νέου ότι πρέπει να επιστρέψει σχεδόν 5.000 ευρώ
Στην παραπέρα εξαθλίωση των ανθρώπων με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες και των οικογενειών τους οδηγεί η αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ συνέπεια της οποίας αποτελούν και τα νέα πακέτα μέτρων που επιβάλλουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ.

Τα επιδόματα που παίρνουν οι ανάπηροι κυμαίνονται περίπου από 200 έως 450 ευρώ για τις πολύ βαριές περιπτώσεις. Ομως, το τελευταίο διάστημα, παίρνονται αποφάσεις για το πετσόκομμα ακόμα και αυτών των πενιχρών επιδομάτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση νέου με βαριά νοητική καθυστέρηση. Ο νέος που ζει με την ηλικιωμένη μητέρα και τον αδερφό του έχασε πέρσι τον πατέρα του και έκτοτε έπαιρνε τη σύνταξή του απ' το ΤΣΜΕΔΕ (Ταμείο Μηχανικών). Τις προηγούμενες μέρες όμως με έγγραφο (βλέπε φωτ.) της αναπληρώτριας διευθύντριας της Νομαρχίας Αθηνών ενημερώθηκε η οικογένεια ότι, αφού ο νέος με βαριά αναπηρία παίρνει τη σύνταξη πρέπει να επιστρέψει στη Νομαρχία το ποσό των 4.882 ευρώ που του καταβλήθηκε απ' τη Νομαρχία το διάστημα 1.4.2009 έως 28.2.2010 ως επίδομα Πρόνοιας. «Το παραπάνω ποσό σας κατεβλήθη αχρεωστήτως, καθώς δεν πληρούσατε τις προϋποθέσεις, ήτοι για το ίδιο χρονικό διάστημα σας κατεβλήθη και η σύνταξη του ΤΣΜΕΔΕ του θανόντα πατέρα», αναφέρει το έγγραφο με το οποίο ζητείται απ' την οικογένεια να επιστρέψει τα σχεδόν 5.000 ευρώ που πήρε ως βοήθημα, χωρίς να γνωρίζει ότι δεν το δικαιούται. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, όταν γίνεται μεταβίβαση της σύνταξης, αν υπερβαίνει το ποσό των 330 ευρώ, κόβεται το επίδομα της Πρόνοιας! Λες και μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες για την επιβίωση και φροντίδα ενός ανθρώπου με βαριά αναπηρία με 330 ευρώ το μήνα! Το προηγούμενο διάστημα στον «Ρ» είχε δημοσιευτεί μια ακόμα περίπτωση νέου με βαριά νοητική υστέρηση που στερήθηκε το πενιχρό επίδομα της Πρόνοιας για τον ίδιο λόγο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ