Παρασκευή 11 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Παλεύουν για πλήρη και σταθερή εργασία

24ωρη απεργία έγινε χτες

Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα
Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα
Με κύρια αιτήματα την πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, να μπει τέλος στο καθεστώς της αθλιότητας που βιώνουν χιλιάδες που καθαρίζουν τα δημόσια σχολεία (απλήρωτοι, συμβασιούχοι κ.λπ.) και με καθαρό το μέτωπο ενάντια στο αντιλαϊκό κυβερνητικό σχέδιο «Καλλικράτης», διαδήλωσαν χτες, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας στον κλάδο, εργαζόμενοι και εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων.

Οι απεργοί της Αθήνας και άλλων περιοχών της χώρας συμμετείχαν χτες το πρωί σε απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια, που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Συνδικαλιστών Καθαριστών - Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων (συμμετέχουν τα σωματεία: Πειραιά, Λάρισας, Μαγνησίας, Εβρου, Βέροιας/ Νάουσας). Τη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ στον αγώνα των καθαριστριών εξέφρασε με την παρουσία του ο Θ. Κούτρας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ενώ χαιρετισμό στη συγκέντρωση απεύθυνε ο Γ. Κομνηνός εκ μέρους της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας - ΟΙΥΕ».

Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου). Σε συνάντηση που έγινε, εκπρόσωποι της ηγεσίας του υπουργείου - κατά τη γνωστή τακτική της κυβέρνησης - απέφυγαν να τοποθετηθούν ευθέως στα αιτήματα των απεργών. Βεβαίως, οι εργαζόμενοι βιώνουν χρόνια τώρα τις συνέπειες των συνειδητών επιλογών της κυβέρνησης (όπως και της προηγούμενης της ΝΔ), που ούτε μπορεί - ούτε θέλει να βάλει τέρμα στη διαιώνιση αυτού του άθλιου καθεστώτος της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Γι' αυτό και, όπως τονίστηκε μετά τη συνάντηση, ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα αποφάσισαν την πραγματοποίηση πλατιάς σύσκεψης σωματείων στις 27 Ιούνη, στο Βόλο, προκειμένου να εκτιμήσουν τη μέχρι τώρα αγωνιστική τους πορεία και να χαράξουν την κλιμάκωση του αγώνα.

Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία προχώρησαν χθες και οι καθαρίστριες της Ημαθίας. Τα Σωματεία Καθαριστριών Νάουσας - Βέροιας - Αλεξάνδρειας καλούν τους εργαζόμενους, γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. Παλεύουν ενάντια στο αντιλαϊκό κυβερνητικό σχέδιο «Καλλικράτης» που μεταφέρει την καθαριότητα των σχολείων στους δήμους. Διεκδικούν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με πλήρη απασχόληση, άμεση πληρωμή και ασφαλιστική κάλυψη σε όσους εκκρεμεί, απόσυρση του άρθρου 36 που εκχωρεί την καθαριότητα των σχολείων στα συνεργεία και τους μεγαλοεργολάβους, επίδομα ΒΑΕ - αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας, να μη θιγούν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, να μην κοπούν επιδόματα και δώρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στους δρόμους την Πέμπτη για ασφάλεια - υγεία στα σχολεία (2020-09-15 00:00:00.0)
Αγώνας για ενιαία Σύμβαση κόντρα στην πολυδιάσπαση του κλάδου (2018-09-19 00:00:00.0)
Απεργία από τις εργαζόμενες στην καθαριότητα του ΕΚΠΑ (2017-10-19 00:00:00.0)
Απαιτείται άμεση λύση για την καθαριότητα των σχολείων (2013-09-14 00:00:00.0)
Κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο (2013-05-14 00:00:00.0)
Γενική Συνέλευση (2011-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ