Παρασκευή 11 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
Μαύρο μέτωπο απέναντι στους εργατικούς αγώνες

Συντονίζονται πλήρως, για να δημιουργήσουν κλίμα καταστολής, με αιχμή αυτή τη φορά την κινητοποίηση των ναυτεργατών στην Κόρινθο

Επίθεση στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών και συνολικά στις λαϊκές κινητοποιήσεις εξαπέλυσε το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι πραγματικός στόχος της άρσης του καμποτάζ είναι τα εναπομείναντα δικαιώματα των ναυτεργατών και η τρομοκράτηση συνολικά του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε και χτες προκλητικά ότι οι αγώνες των ναυτεργατών στην Κόρινθο «υπονομεύουν» την προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα από την κρίση, επιχειρώντας ταυτόχρονα να φέρει σε αντιπαράθεση τους ναυτεργάτες με τον ελληνικό λαό, που πλήττεται στο σύνολό του από τα άγρια κυβερνητικά μέτρα.

Ο Γ. Πεταλωτής δήλωσε: «Εμείς, σε μια προσπάθεια που κάνουμε για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, πιστεύουμε ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Και είναι ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό». Μάλιστα έμμεσα πλην σαφώς υπέθαλψε άθλιους συκοφαντικούς ισχυρισμούς ότι τάχα πίσω από τους αγώνες των ναυτεργατών κρύβονται ανταγωνιστικά επιχειρηματικά συμφέροντα!

Ερωτηθείς αν υπάρχει εκτίμηση «ότι εμπλέκονται και επιχειρηματικά συμφέροντα και γι' αυτό έχει δημιουργηθεί η ένταση», ο εκπρόσωπος περιορίστηκε να απαντήσει: «Αυτή είναι μία εκτίμηση. Εγώ σας είπα τη θέση της κυβέρνησης».

Στην πρώτη γραμμή της κατασυκοφάντησης και υπονόμευσης των ναυτεργατικών αγώνων βρέθηκε, για ακόμα μια φορά, και η ηγεσία της ΝΔ. Ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτα τα φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα στο λιμάνι της Κορίνθου, αλλά και ανάλογες κινητοποιήσεις σε άλλα λιμάνια, όπως του Πειραιά.

Αναμάσησε τους γελοίους ισχυρισμούς ότι τάχα τέτοιες κινητοποιήσεις «αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και ταυτόχρονα καταφέρουν καίριο πλήγμα (!) στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας», ενώ δε δίστασε να ζητήσει να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις.

«Τα λιμάνια είναι πνεύμονας οξυγόνου της οικονομίας μας. Στη δημοκρατία μας υπάρχουν άλλοι τρόποι για να διεκδικήσει κανείς τα αιτήματά του», αποφάνθηκε ο Π. Παναγιωτόπουλος, θέλοντας να μπουν στο γύψο οι εργατικοί αγώνες. Με τον ίδιο στόχο, κάλεσε την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της», δίνοντας έτσι το πράσινο φως στην καταστολή των κινητοποιήσεων.

Εφαρμογή των νόμων ζήτησε και ο Γ. Καρατζαφέρης, καλώντας και αυτός σε καταστολή. «Να εφαρμόζονται οι νόμοι και οι κανόνες. Δεν είναι δυνατόν να καταλαμβάνονται πλοία ξένης σημαίας στην Κόρινθο, να βγάζει απόφαση ο εισαγγελέας και να μην υπάρχει κανείς να την εφαρμόσει. Αυτά που γίνονται είναι ανεπίτρεπτα. Δεν συμβαίνουν σε ευνομούμενες χώρες», δήλωσε επί λέξει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., επιβεβαιώνοντας τον αναβαθμισμένο ρόλο που διεκδικεί για λογαριασμό της αστικής τάξης στο χτύπημα των λαϊκών αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ