Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Την έκπληξη η Λιντς

Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα για τους γηπεδούχους στους αγώνες που άνοιξαν την αυλαία της 2ης αγωνιστικής της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ρεάλ και Λυών συνέχισαν με νίκη τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, ενώ η Αρσεναλ και η Λάτσιο είδαν τους πολύτιμους βαθμούς να χάνονται.

Η Λιντς ήταν η μεγάλη νικήτρια απέναντι στη Λάτσιο, καθώς επικράτησε με 1-0 στην Ιταλία. Οι Αγγλοι, αν και είδαν πολλές φορές τον ...χάρο με τα μάτια τους, μπόρεσαν στο 82` με τον Σμιθ να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα και να «ρίξουν» σε ακόμα μεγαλύτερη μελαγχολία τους Ιταλούς.

Στην Αγγλία, η Αρσεναλ, αν και προηγήθηκε με 2-0 στο 55` με τέρματα των Ανρί (2`) και Κανού (55`), είδε την Μπάγερν Μονάχου να βάζει μπροστά τις μηχανές και να μειώνει στο 56` με τον Τάρνατ. Τα πράγματα, όμως, δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο, όταν ο Σολ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 66` έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Στην Ισπανία, η Ρεάλ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Αντερλεχτ και επικράτησε άνετα με 4-1. Στο 12` ο Μοριέντες με σουτ από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ, ενώ στο 23` ο Φίγκο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Το 3-0 ήρθε λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου από τον Ελγκέρα, ενώ στο 73` ήταν η σειρά του Ρομπέρτο Κάρλος, που, με τον συνηθισμένο τρόπο του, την εκτέλεση ...φάουλ, έστειλε την μπάλα για τέταρτη φορά στα δίχτυα του Ντε Βίλντε. Το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν οι Βέλγοι ήταν να μειώσουν στο 89`, με τον Στόικα.

Τέλος στη Γαλλία, η Λυών πήρε εύκολα τη νίκη από τη Σπαρτάκ Μόσχας με 3-0. Οι παίκτες του Ζακ Σαντινί μπήκαν δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 1` άνοιξαν το σκορ με τον Μαρλέ. Στο 30` ο Αντερσον έβγαλε τα ...κάστανα από τη φωτιά, καθώς, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του, έθεσε και τις βάσεις για τη νίκη. Το τελικό 3-0 πέτυχε ο Αντερσον στο 42`, ύστερα από μια προσωπική ενέργεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ