Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
«Στα παιδιά με τη σφεντόνα»

Μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους Παλαιστινίους από μαθητές, αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, συλλόγους γονέων, πνευματικούς ανθρώπους, καλλιτέχνες...

Μια σειρά πρωτότυπων μηνυμάτων συμπαράστασης στους Παλαιστινίους συλλέγει η Επιτροπή Ειρήνης και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη του Κερατσινίου, αφιερωμένα «στα παιδιά με τη σφεντόνα». Είναι μηνύματα στήριξης του «άνισου αλλά αναπόφευκτου αγώνα των Παλαιστινίων, έναν αγώνα - μονόδρομο, Επιβίωσης, Ανεξαρτησίας, Ελευθερίας, Ανθρωπιάς και Αξιοπρέπειας», όπως σημειώνεται στα μηνύματα.

Μηνύματα από μαθητές του 11ουΔημοτικού Σχολείου Κερατσινίου και του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου. Που λένε «δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε, όταν στην Παλαιστίνη σκοτώνονται παιδιά». Από τον Ι. Καμπανέλλη, που σημειώνει «είναι τραγικό, τα παιδιά της Παλαιστίνης να υποφέρουν αυτά, που τρισχειρότερα υπέφεραν άλλοτε τα παιδιά των Εβραίων». Από τον πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ Ευάγγελο Μαχαίρα, που σημειώνει σε μήνυμά του προς το λαό της Παλαιστίνης, «θαυμάζουμε και θρηνούμε τα παιδιά σας, όταν πέφτουν από τα ισραηλινά πυρά». Από τον Τίτο Βανδή, που γράφει «η σφεντόνα των παιδιών με τη σφεντόνα έγινε σύμβολο αντίστασης. Προειδοποίηση για τους βαρβάρους. Ελπίδα του κόσμου των κατατρεγμένων». Από την Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο Στέφενσων». Από το Γυμναστικό Σύλλογο Κερατσινίου. Από το Σύλλογο «Φίλοι της Εθνικής Αντίστασης του Πειραιά». Και από πολλούς ακόμη.

Ολα τα μηνύματα θα παραδοθούν στον πρέσβη της Παλαιστίνης, στην εκδήλωση συμπαράστασης που διοργανώνεται την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο Κερατσινίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ