Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Δεύτερος απεργιακός κλοιός των δημοσιογράφων

ΡΩΜΗ.-

Εχοντας δώσει το πρώτο επιτυχές απεργιακό «πλήγμα», οι Ιταλοί δημοσιογράφοι των έντυπων μέσων ενημέρωσης της χώρας προγραμματίζουν νέα απεργία για τη Δευτέρα 11 Δεκέμβρη.

Ανάλογη απεργιακή κινητοποίηση, διάρκειας 48 ωρών, προγραμματίζουν και οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, για τις 11 και 12 Δεκέμβρη. Ενώ και οι δημοσιογράφοι που απασχολούνται στον περιοδικό Τύπο θα απεργήσουν και αυτοί στις 11 Δεκέμβρη.

Η απεργιακή κινητοποίηση σύσσωμου του κλάδου αποφασίστηκε ύστερα από έκκληση της Εθνικής Ομοσπονδίας του ιταλικού Τύπου (FNSI), που βρίσκεται σε αναμέτρηση με την ιταλική Ομοσπονδία Εκδοτών Εφημερίδων (FIEG) για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Μία αναμέτρηση που κρατά σχεδόν ένα χρόνο, καθώς οι Ομοσπονδίες εργαζομένων και εργοδοτών έχουν εμπλακεί σε σκληρό αγώνα, όσον αφορά τη νέα συλλογική σύμβαση που έχει λήξει από τις 30 Σεπτέμβρη τρέχοντος έτους.

Το απεργιακό κύμα που λαμβάνει χώρα από τα τέλη του περασμένου μήνα, είχε ως κύρια αιτία την «κατάρρευση» των συνομιλιών και των διαπραγματεύσεων, ιδιαίτερα όσον αφορά στις συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων που εργάζονται σε εκδόσεις μέσω του διαδικτύου και θέλουν να επιβάλουν οι εργοδότες. Η Ομοσπονδία των Δημοσιογράφων θεωρεί απαράδεκτη την «απορύθμιση» των συνθηκών δουλιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ