Τρίτη 15 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΤΤΙΚΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Εισαγγελική έρευνα για τα απόβλητα

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις των επιθεωρητών Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας, για επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα στο «Αττικό» Νοσοκομείο, στο Χαϊδάρι.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ε. Ράικου, έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να εντοπιστούν όσοι ευθύνονται και να τους αποδοθούν ποινικές ευθύνες. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δ. Γκύζη.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν δύο κοντέινερ φορτωμένα με μολυσματικά νοσοκομειακά απόβλητα, όχι μόνο από το «Αττικό», αλλά, και από άλλα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία. Οπως διαπιστώθηκε, η εταιρεία, που είχε αναλάβει τη συγκέντρωση αποβλήτων από το «Αττικό» και από άλλα νοσοκομεία και τη μεταφορά τους στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιούσε το «Αττικό» ως σταθμό μεταφόρτωσης. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία φέρεται να μην είχε υπογράψει σύμβαση έργου την τελευταία διετία και να μην τηρεί τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας, θέτοντας έτσι σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ασθενών και των εργαζομένων στο νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ