Τρίτη 15 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥ

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: «Για όλες τις γυναίκες - τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα - θα ισχύσουν τα 65 χρόνια για πλήρη σύνταξη» (το πρώτο θέμα στα ΝΕΑ).

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ: «Κουτσά στραβά η χώρα παίρνει σιγά σιγά έναν δρόμο, δείχνει ότι παρά τα πολλά βάρη και την ανασφάλεια που γεννούν (...) μπορεί να αντέξει και να ξεπεράσει τη μεγάλη κρίση (...) ο κόσμος συγκλονίζεται, είναι αλήθεια, από όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες, αλλά διαισθητικά αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει πολλές επιλογές και ισορροπεί σε λεπτό σχοινί μεταξύ ανασφάλειας και οργής (...) αναθαρρημένη η κυβέρνηση (...) σπεύδει να κλείσει και επίμαχα μέτωπα του Ασφαλιστικού και της αγοράς εργασίας (...) ώστε να φύγουν από τη μέση τα μεγάλα αγκάθια (...) η κυβέρνηση θα έχει ξεπεράσει το πιο βασανιστικό κομμάτι των υποχρεώσεων (...) και ελευθερωμένη θα μπορεί να ασχοληθεί με λιγότερο δυσάρεστες υποθέσεις» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥΣ: «Η κρίση του πολιτικού συστήματος "μετακομίζει" στο εσωτερικό των κομμάτων (...) οι παλαιές πολιτικές ενότητες διαταράσσονται ιδιαίτερα στα πιο "πολυσυλλεκτικά" ή "πολυτασικά" κόμματα καθώς η βιαιότητα της οικονομικής κρίσης δεν ευνοεί ασαφείς "μέσους όρους" ή "ισορροπίες" χωρίς σαφές και καθαρό περιεχόμενο (...) ο "κατακερματισμός" του πολιτικού συστήματος - όσο κακός κι αν είναι - φαίνεται να εγγράφεται στην "ημερήσια διάταξη". Ισως να είναι και ο δρόμος για τις ευρύτερες "συνθέσεις" της νέας εποχής» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

Η ΕΝΤΟΛΗ: «Είναι επιπόλαιοι όσοι εισηγούνται νέες εκλογές το φθινόπωρο. Ο τόπος δεν χρειάζεται εκλογές και περιπέτειες ακυβερνησίας, αλλά ένα Μαξίμου που συντονίζει υπουργούς οι οποίοι δουλεύουν σκληρά στην ίδια κατεύθυνση χωρίς να σκιάζονται από το κόστος κάθε απόφασης» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΡΩΜΑ: «Εκεί που μας την έπεφταν οι κερδοσκόποι τώρα μας κυνηγούν οι φήμες. (...) το ερώτημα είναι γιατί γίνονται τώρα πιστευτές; Επειδή στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα (...) η χώρα όχι μόνο βαδίζει σε λάθος δρόμο αλλά τον βαδίζει και χωρίς προοπτική και χωρίς αποτελέσματα (...) ποιες φήμες; ο καθρέπτης είναι που προκαλεί ανησυχία. Και μια οποιασδήποτε Siemens αρκεί ώστε από τη μια μέρα στην άλλη να τα σαρώσει όλα» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ της Κυριακής).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ