Τρίτη 15 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΣΕΛΜΑΝ»
Συνεχίζουν με αγωνιστικό πείσμα

Δυναμώνουν σε πείρα και συμπεράσματα

Τον αγώνα τους για να επιστρέψουν οι συνάδελφοί τους κανονικά στα πόστα τους και να ανακληθούν οι 22 απολύσεις που προωθεί η διοίκηση της ξυλοβιομηχανίας ΣΕΛΜΑΝ συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο.

Δίνοντας επίμονα τη μάχη ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία εδώ και πάνω από 10 μέρες, οι εργάτες δυναμώνουν σε πείρα και συμπεράσματα. Διακρίνουν εχθρούς και φίλους.

Στο πλευρό τους βρίσκονται από την πρώτη στιγμή οι ταξικές δυνάμεις, εκφράζοντας έμπρακτη και πολύμορφη αλληλεγγύη, από διάφορες μεριές της χώρας. Σ' αυτό το πλαίσιο, τον πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων στην ΣΕΛΜΑΝ, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας. «Η αντεργατική πολιτική που εξελίσσεσαι και τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση - επισημαίνει - διαμορφώνουν το έδαφος και οπλίζουν την εργοδοσία για να εντείνει την επίθεσή της απέναντι στους εργαζόμενους. Η εργοδοσία προσπαθεί να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους».

Και τονίζει: «Καλούμε τους εργαζόμενους στην επεξεργασία του ξύλου και την κατασκευή επίπλου στο νομό μας να απαντήσουν στα σχέδια της εργοδοσίας με συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα. Να δυναμώσουν την ταξική τους αλληλεγγύη απέναντι στον αγώνα τον εργαζομένων στη ΣΕΛΜΑΝ αλλά και γενικότερα. Να μεγαλώσουν την οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με συγκρότηση επιτροπών αγώνα-σωματειακών επιτροπών για να αποκρούσουν και να ανατρέψουν τα σχέδια των μονοπωλίων για ένταση της εκμετάλλευσης, για περισσότερα κέρδη. Να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ, παλεύοντας αποφασιστικά, για να απαλλαγεί η εργατική τάξη από τους εκβιασμούς της πλουτοκρατίας, την ανεργία, την ανασφάλεια, την εκμετάλλευση που επιβάλλει στη ζωή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ