Τετάρτη 16 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Εντονη αντίδραση από το ΥΠΕΞ

ΑΒΑΝΑ.--

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει το γεγονός ότι οι ΗΠΑ συμπεριλαμβάνουν την Κούβα στη λίστα των χωρών όπου γίνεται εμπόριο λευκής σαρκός. Οπως υπογράμμισε η διευθύντρια του τμήματος Βόρειας Αμερικής του κουβανικού ΥΠΕΞ, Χοσεφίνα Βιδάλ, τέτοιοι ισχυρισμοί προσβάλλουν τον κουβανικό λαό καθώς στη χώρα προστατεύονται άριστα - και με το νόμο - τα παιδιά, οι νέοι και οι γυναίκες. Οπως τόνισε η ίδια, η νομοθεσία και τα μέτρα που έχουν παρθεί σ' αυτό τον τομέα τοποθετούν την Κούβας ανάμεσα στις πρώτες χώρες της περιοχής που έχουν τόσο ενισχυμένους νόμους και μηχανισμούς για την αποτροπή και την καταπολέμηση του εμπορίου λευκής σαρκός.

Εφεση για τον Χεράρδο

Συμπληρωματική έφεση κατατέθηκε τη Δευτέρα στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μαϊάμι για την υπόθεση του Χεράρδο Ερνάντες Νορδέλο - ενός εκ των πέντε Κουβανών αγωνιστών που εδώ και 12 χρόνια βρίσκονται άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ επειδή ξεσκέπασαν επιθετικά σχέδια αντικουβανικών ομάδων στο Μαϊάμι.

Η ομάδα υπεράσπισής του, παρά την αρνητική απόφαση (14/6/2009) του Ανώτατου Δικαστηρίου να επανεξετάσει την υπόθεσή του, αποφάσισαν να προχωρήσουν σ' αυτή τη νομική διαδικασία και να παρουσιάσουν νέα στοιχεία για να αποδειχθεί η αθωότητά του. Υπενθυμίζεται ότι ο Χεράρντο έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια και του έχει στερηθεί το δικαίωμα επίσκεψης της συζύγου του, Αντριάνα Πέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ