Πέμπτη 17 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Στο πλευρό των επιχειρηματιών

Υποσχέσεις επίλυσης των προβλημάτων που του θέτουν οι τουριστικοί φορείς μοίραζε χτες ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικιτιάδης, που συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΔΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου (ΞΕΕ), ενώ συναντήθηκε και με το Σύνδεσμο των τουριστικών πρακτόρων (HATTA). Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γ. Τσακίρης, απαντώντας σε δημοσίευμα των «New York Times» για πτώση της τουριστικής κίνησης κατά 30%, δήλωσε ότι η πτώση κυμαίνεται στο 10% κατά μέσο όρο.

Σε δήλωσή του στο ΞΕΕ, ο υφυπουργός επισήμανε ότι «τα θέματα που ετέθησαν είναι πολύ λογικά και στερούνται συντεχνιακής αντίληψης και το υπουργείο προχωρά στην επίλυσή τους». Η διαβεβαίωση συνάδει με την κυβερνητική πολιτική υπέρ των μεγαλοξενοδόχων και των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού, στους οποίους υπόσχεται πλήθος ευνοϊκών οικονομικών ρυθμίσεων, καθώς και την άρση του καμποτάζ. Μάλιστα, το ΞΕΕ συνεργάζεται και με το Ναυτικό Επιμελητήριο για τα θέματα του καμποτάζ και την ανάπτυξη της κρουαζιέρας. Στον αντίποδα, καμία ανησυχία δεν έχει η κυβέρνηση που ο μισός πληθυσμός δε θα κάνει διακοπές φέτος, ενώ οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό - τουρισμό βιώνουν τον εργασιακό μεσαίωνα.

Ανάλογες ήταν οι διαβεβαιώσεις του υφυπουργού στους εκπροσώπους του HATTA, οι οποίοι ζήτησαν «τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των σοβαρών δυσλειτουργιών της αγοράς που έχουν ενταθεί από τις απεργίες, την έλλειψη εποπτείας από τον κρατικό μηχανισμό και τη σοβαρή υποβάθμιση τουριστικών περιοχών». Εξίσωσαν έτσι την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, λες και οι τουριστικοί πράκτορες ζουν σε άλλη χώρα και δεν επηρεάζονται οι οικογένειές τους από τα σκληρά μέτρα. Κάτι που είναι μάλλον δεδομένο για τους μεγαλύτερους από αυτούς. Παρ' όλα αυτά, ο Γ. Νικιτιάδης δεν είχε πρόβλημα να εκφράσει «την πρόθεσή του να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων και διαβεβαίωσε το ΔΣ του HATTA ότι θα υπάρξει συστηματική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα», όπως σημειώνει η ανακοίνωση του Συνδέσμου. Φυσικά, η άρση του καμποτάζ είναι ένα από τα ζητήματα που «απασχολούν» το Σύνδεσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ