Πέμπτη 17 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αμεση απάντηση με απεργία στις 23 του Ιούνη

Σε πανεργατικό ξεσηκωμό καλεί το ΠΑΜΕ. Ολοι και όλες στις σημερινές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους νέους να ξεσηκωθούν. Απαντάμε στον πόλεμο με ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23 Ιούνη. Οι αυταπάτες τελείωσαν. Η κυβέρνηση προχώρησε στο έγκλημα. Καταργεί τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και τα παραχωρεί στον ΣΕΒ που τρίβει τα χέρια του από χαρά. 23 Ιούνη δίνουμε μαζική, αποφασιστική, μαχητική απάντηση. Κανείς στη δουλειά. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Τα συνδικάτα να οργώσουν τους χώρους δουλειάς και να μην αφήσουν κανένα εργοστάσιο, καμιά επιχείρηση που να μην οργανώσουν τους εργαζόμενους για να έχει επιτυχία η απεργία και να πάρει απάντηση το έγκλημα και ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης».

Αυτά σημείωνε η ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, αντιδρώντας άμεσα στο νέο έγκλημα και καλώντας σε πανεργατικό ξεσηκωμό. Η ανταπόκριση ήταν άμεση. Ηδη η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), πήρε χτες βράδυ απόφαση για απεργία στις 23 Ιούνη. Επίσης, η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ προχωρά τη Δευτέρα 21 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (πλατεία Γεωργίου) σε πλατιά σύσκεψη για την κλιμάκωση της δράσης και την επιτυχία της απεργίας.

Ομως, δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο. Ετσι, σήμερα, η Γραμματεία Αθήνας καλεί στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. «Γενικός ξεσηκωμός. Ο πόλεμος του μαύρου μετώπου κυβέρνησης - εργοδοτών - τρόικας γενικεύεται με τα μέτρα που παίρνουν για τις εργασιακές σχέσεις. Καταργούν τη σύνταξη. Καταργούν την αποζημίωση. Αυξάνουν το όριο των απολύσεων. Μειώνουν το κατώτερο μεροκάματο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης κατά 148 ευρώ (από 740 σε 592). Ολοι στους δρόμους να ματαιώσουμε αυτό το έγκλημα. Ολοι με το ΠΑΜΕ για να πάρουν απάντηση οι κεφαλαιοκράτες και οι πολιτικοί τους υπηρέτες», σημειώνει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ.

Τα δίνουμε όλα για να πετύχει η απεργία

Αναδεικνύοντας την κρίσιμη σημασία της απεργίας στις 23 Ιούνη η Εκτελεστική Γραμματεία επισημαίνει: «Να σταματήσουμε το έγκλημα, μπορούμε. Οι ώρες είναι κρίσιμες. Ο κόμπος έχει φτάσει πια στο χτένι. Η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου επιδιώκει το πλήρες ξεθεμελίωμα κάθε ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Εχει έτοιμο το νομοσχέδιο που καταργεί στην ουσία τις συντάξεις και τις αντικαθιστά με ένα βοήθημα και μας οδηγεί σε δουλειά πάνω από τα 65. Επιδιώκει την επιβολή και την επικράτηση της πιο βάρβαρης εργασιακής ζούγκλας, μέσω του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου που ετοιμάζει. Επιδιώκει, σε συνεργασία με τους βιομήχανους, όχι μόνο τη μείωση των μισθών για τα επόμενα δύο τρία χρόνια, αλλά την κατάργηση τόσο των κλαδικών όσο και της ΕΣΣΕ, ακόμη την αύξηση του ορίου των απολύσεων, την κατάργηση των υπερωριών, των αποζημιώσεων.

Η εργατική τάξη, ο λαός, δεν έχει καμία ευθύνη ούτε για τα ελλείμματα, ούτε για τα χρέη. Δεν έχουμε δικαίωμα, δεν πρέπει να δεχθούμε αυτό το έγκλημα. Δεν επιτρέπεται, ούτε λεπτό χάσιμο χρόνου στην οργάνωση της πάλης για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της εργατικής τάξης να αποφασίσουν νέα πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23 Ιούνη απαιτώντας:

  • Την πλήρη απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος.
  • Την άμεση υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις.
  • Οχι στην κατάργηση των αποζημιώσεων.
  • Οχι στις απολύσεις.
  • Την προστασία των ανέργων με επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ και επιδότηση έως την εξεύρεση εργασίας.

Σύνθημά μας. ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ