Παρασκευή 18 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»
Πρώτη δύναμη η ΕΣΑΚ - Συνεργαζόμενοι

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτονομία» (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) να διαλύσουν το σωματείο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας του «Ευαγγελισμού», αφού οι εργαζόμενοι στήριξαν την πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Κίνησης και Συνεργαζόμενοι (ΕΣΑΚ - Συνεργαζόμενοι - στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) να συγκροτήσει αποφασιστικά ένα ενωτικό σωματείο στο οποίο να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς διακρίσεις.

Οι εργαζόμενοι, παρά τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία, ακόμα και τις απειλές για δυσμενείς μετακινήσεις προσήλθαν στις εκλογές και ανέδειξαν την «ΕΣΑΚ - Συνεργαζόμενοι» πρώτη δύναμη, με αυξημένες μάλιστα ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του 2007.

Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτονομία» επιδίωξαν να ακυρωθούν οι εκλογές και να εξαιρεθούν απ' τις αρχαιρεσίες και τη δράση πάνω από 1.200 εργαζόμενοι συμβασιούχοι ιδιωτικού δικαίου (ειδικευόμενοι, επικουρικοί γιατροί, συνεργεία, stage κλπ.). Κατέθεσαν ένσταση για την ακύρωση των εκλογών, η οποία όμως απορρίφθηκε απ' το Μονομελές Πρωτοδικείο. Ακόμα και χτες, δεύτερη μέρα των εκλογών, στελέχη της ΠΑΣΚΕ κατέθεσαν δύο ενστάσεις στην Εφορευτική Επιτροπή για τον ίδιο λόγο, αλλά απορρίφθηκαν απ' την Εφορευτική Επιτροπή και τους δύο δικαστικούς αντιπροσώπους.

Στις εκλογές ψήφισαν 701 εργαζόμενοι, βρέθηκαν 86 άκυρα και λευκά ψηφοδέλτια. Η «ΕΣΑΚ - Συνεργαζόμενοι» πήρε 559 ψήφους και 12 έδρες. Η παράταξη «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Υγειονομικών» πήρε 56 ψήφους και 1 έδρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ