Παρασκευή 18 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκοινωνίες λαϊκή περιουσία

Συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και στον ΟΣΕ. Προκλητική η κυβέρνηση

Συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, ενάντια στη δραματική συρρίκνωση των αποδοχών τους και στα όσα επιφέρουν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), στο πλαίσιο της πολιτικής ιδιωτικοποίησης των πρώην ΔΕΚΟ και ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Επίσης, χτες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ συγκεντρώθηκαν στην οδό Καρόλου. Ακόμα, οι συρμοί του Μετρό ακινητοποιήθηκαν όλο το 24ωρο καθώς τα τρία σωματεία της επιχείρησης είχαν κηρύξει διαδοχικές στάσεις εργασίας, κάτι που θα επαναλάβουν και σήμερα, αγωνιζόμενοι ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να πετάξει στο δρόμο 285 συμβασιούχους.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Το πανό των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στις αστικές συγκοινωνίες καλούσε τους εργαζόμενους να μη δείξουν «Καμία ανοχή - συναίνεση στα αντεργατικά μέτρα. Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο».

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών συναντήθηκε με τον γγ του υπουργείου, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος κυνικά και προκλητικά ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμά της χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος.

Την αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων μετέφερε χτες, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό, ο Γ. Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Εξω από το σταθμό του Μετρό εντοπίστηκαν ασφαλίτες (το δήλωσαν οι ίδιοι) μέσα σε αυτοκίνητο. Μετά από παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων έφυγαν.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα ΜΜΜ καλούν όλα τα ΔΣ των συνδικαλιστικών οργάνων να αποφασίσουν συμμετοχή στην απεργία στις 23/6. Καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου να παλέψουν «για έναν Ενιαίο Φορέα Μεταφορών, ο οποίος θα αποτελεί λαϊκή περιουσία και μέσα από κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό - λαϊκό έλεγχο και με εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τις λαϊκές ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ