Σάββατο 19 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΖΙΡΟΣ
Ανάκαμψη λόγω ανατιμήσεων

Στα επίπεδα του 2005 διαμορφώνονται σήμερα οι πωλήσεις (τζίρος) του βιομηχανικού κλάδου. Είναι δηλαδή απόλυτα φανερό ότι οι εντατικοί ρυθμοί της κερδοφορίας δεν οφείλονται στην αύξηση της λαϊκής κατανάλωσης, που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, αλλά στις τρανταχτές ανατιμήσεις με τις οποίες και φορτώνουν τα παραγόμενα εμπορεύματα.

Για το μήνα Απρίλη του 2010 ο «δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία» εμφανίζει ισχνή ανάκαμψη 3,7% που επίσης αποτυπώνει τις συνεχιζόμενες ανατιμήσεις, πρώτα και κύρια από τα μονοπώλια του κλάδου της ενέργειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, έκρηξη τζίρου, που φτάνει σε 24%, εμφανίζουν μόνο τα ενεργειακά αγαθά, συμπαρασύροντας προς τα πάνω και το συνολικό τζίρο της βιομηχανίας. Αντίθετα, στην κατρακύλα συνεχίζει ο τζίρος στα διαρκή καταναλωτικά αγαθά (16,2%), μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά (6,2%), κεφαλαιουχικά αγαθά (19,9%).

Η ίδια πάνω - κάτω κατάσταση προδιαγράφεται και για το επόμενο διάστημα από το «δείκτη νέων παραγγελιών στη βιομηχανία». Σε τρέχουσες τιμές εμφανίζεται ανάκαμψη 4,9% έναντι πτώσης 34,5% πέρυσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ