Σάββατο 19 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Πανάκριβος ο καφές στην Ελλάδα

Στην 18η θέση των ακριβότερων τουριστικών χωρών, ανάμεσα σε 30 χώρες, βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με ετήσια έρευνα των Βρετανικών Ταχυδρομείων. Η έρευνα διενεργήθηκε με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες στις 4 του Γενάρη, με συνέπεια να είναι ακόμη ελκυστικότερος προορισμός η Ελλάδα, καθώς από τότε εξασθένησε περισσότερο το ευρώ. Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με την έρευνα, η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα ανάμεσα στις 30, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην κατάταξη, στην κατηγορία των μπαρ - καφέ.

Στην κατηγορία των σούπερ μάρκετ καταλαμβάνει την 16η θέση και στα εστιατόρια την 23η θέση. Το 2009 η ίδια έρευνα είχε γίνει σε 18 προορισμούς Βρετανών και η Ελλάδα κατείχε την 8η θέση στην λίστα της ακρίβειας. Τότε, ήταν και πάλι ακριβότερη στα μπαρ - καφέ, ενώ στα εστιατόρια είχε την 9η θέση και στα σούπερ μάρκετ την 13η θέση.

Σε σχέση με άλλες χώρες, προκύπτει ότι η Ελλάδα είναι σημαντικά ακριβότερη από την Ισπανία, περίπου στα ίδια επίπεδα με την Αίγυπτο, την Κροατία, την Πορτογαλία και την Μάλτα (64,95) και σημαντικά φθηνότερη από την Κύπρο και την Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ