Σάββατο 19 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Σκηνικό παραπλάνησης

Για ...ξεκάρφωμα διαφημίζουν το ΣΔΟΕ και το έργο τους στη φοροδιαφυγή

Το έργο του ΣΔΟΕ επέλεξε να διαφημίσει το υπουργείο Οικονομικών, μια μόλις μέρα μετά την ολοκλήρωση του νέου γύρου διαβουλεύσεων με την τρόικα και ενώ και σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση απέναντι στα εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η επιχείρηση παραπλάνησης είναι απόλυτα προφανής. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας χτες στα στελέχη του ΣΔΟΕ έκανε λόγο για τη δημιουργία...«αισθήματος δικαιοσύνης» (!) εκτοξεύοντας και κορόνες του τύπου να «πληρώσουν και αυτοί που δεν πλήρωναν μέχρι τώρα». Στο προσεχές διάστημα αναμένεται να δημοσιοποιήσουν νέες λίστες με φοροφυγάδες, να ξανακεντρίσουν το όποιο ενδιαφέρον της λεγόμενης κοινής γνώμης με ιστορίες για κλείσιμο «νυχτερινών κέντρων», για αδήλωτα εισοδήματα, οφσόρ εταιρείες κ.ά. Και βέβαια ταυτόχρονα θα προχωρούν στην εφαρμογή των «πακέτων» που έχουν συμφωνήσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που παραθέτουν, στο 5μηνο του 2010 οι έλεγχοι από το ΣΔΟΕ απέφεραν φόρους και πρόστιμα ύψους 1,5 δισ. ευρώ (από 700 εκατ. ευρώ το 2009), ποσά που είναι εξαιρετικά αβέβαιο εάν και κατά πόσο θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία, ή - το πιθανότερο - θα προστεθούν στα συσσωρευμένα ληξιπρόθεσμα χρέη, όπως αυτά μιας μικρής δράκας μεγαλοοφελειτών που φέσωσαν την Εφορία με δεκάδες δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση διαφημίζει και τις κατά παραγγελία έρευνες που διεξάγει το ΣΔΟΕ, όπως τις υποθέσεις με Βατοπέδι, «Ζήμενς», τη διερεύνηση για «τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων» σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 333 εισηγμένων στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεων της περιόδου 1998-2002. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις προκύπτουν ενδείξεις φοροδιαφυγής και για 14 διαγνωστικά κέντρα, 153 γιατρούς με «ουσιαστικές παραβάσεις», συμβολαιογράφους, λαθρεμπόριο καυσίμων με «προορισμό» τη Βουλγαρία κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ