Κυριακή 20 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Απεργία ΠΑΜΕ 23 Ιούνη 2010
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την Πέμπτη η σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης

Σε σύσκεψη για το συντονισμό της αγωνιστικής κοινής δράσης εργατοϋπαλλήλων και αυτοαπασχολούμενων στις Κατασκευές καλεί η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, την Πέμπτη 24 του Ιούνη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της (Ζήνωνος 7 - 9, 2ος όρ.). Στόχος της σύσκεψης είναι να αναδειχθεί πως αν ο κλάδος των Κατασκευών σχεδιαστεί για να υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα θα μπορέσουν να λυθούν και τα οξυμένα προβλήματα των οικοδόμων. Αλλά και πως η πολιτική που ενισχύει μεγαλοκατασκευαστές και μεγαλοεργολάβους είναι αυτή που οδηγεί σε αδιέξοδο τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου. Η Ομοσπονδία απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής όχι μόνο στους εργατοϋπαλλήλους του κλάδου αλλά και στους αυτοαπασχολούμενους, μηχανικούς, ηλεκτρολόγους, ξυλουργούς, εργαζόμενους στην τσιμεντοβιομηχανία, στη χαλυβουργία, την ΠΑΣΕΒΕ.

Οι συνέπειες της κάθετης πτώσης της οικοδομικής δραστηριότητας και της συρρίκνωσης των δημόσιων έργων, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, είναι ιδιαίτερα επώδυνες τόσο για τους εργαζόμενους του κλάδου όσο και για τους επαγγελματοβιοτέχνες που η δραστηριότητά τους είναι γύρω από την οικοδομή, τη μεταποίηση, την κατασκευή, την εμπορία, κλπ. Ταυτόχρονα, όμως, τόσο η καπιταλιστική κρίση όσο και τα αντεργατικά, φορομπηχτικά και αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση θα χειροτερεύσουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στους επαγγελματίες. Μαγαζιά κλείνουν, οι ακάλυπτες επιταγές και τα χρέη βασανίζουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις, περιουσίες χάνονται και ορισμένοι οδηγούνται και στη φυλακή.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων, σε σχετική ανακοίνωσή της, σημειώνει: «Η κατάσταση από μόνη της δε θα γίνει καλύτερη. Η κρίση θα βαθαίνει, το εισόδημα των εργαζομένων θα μειώνεται, η ανεργία θα μεγαλώνει, οι συνέπειες στο χώρο των αυτοαπασχολούμενων θα πολλαπλασιάζονται, θα συρρικνώνεται το εισόδημά τους. Η Ομοσπονδία μας, πιστεύοντας ότι οι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ είναι οι φυσικοί σύμμαχοι της εργατικής τάξης, γιατί βιώνουν το ίδιο τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών σήμερα του ΠΑΣΟΚ, χτες της ΝΔ, σας καλεί σε σύσκεψη για να συζητήσουμε πώς από κοινού θα οργανώσουμε κοινές πρωτοβουλίες καταπολέμησης της ανεργίας και των συνεπειών της στους κλάδους μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ