Τρίτη 22 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 23 ΙΟΥΝΗ 2010
ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Οι εφοπλιστές εκβιάζουν ξανά γιατί ανησυχούν

Ασφαλιστικά μέτρα για να βγει η απεργία των ναυτεργατών παράνομη και καταχρηστική κατέθεσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας

Με 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη στο λιμάνι του Πειραιά μηχανικοί και θερμαστολαδάδες, συσπειρωμένοι στα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, μπαίνουν ξανά μπροστά στην οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών, δίνοντας το σύνθημα της κλιμάκωσης των ναυτεργατικών αγώνων. ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, συντονισμένα με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αποφάσισαν από απόψε Τρίτη τα μεσάνυχτα μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα από το λιμάνι του Πειραιά να μη λύσει κάβος. Ταυτόχρονα με την απόφαση αυτή δίνουν νέα ώθηση και στην κινητοποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 8 Ιούνη στο λιμάνι της Κορίνθου, όπου ναυτεργάτες έχουν ακινητοποιήσει τα ανασφάλιστα επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία «ROPAX» 1 και 2, απαιτώντας πληρώματα με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Πρωτοστατώντας με ευθύνη στον αγώνα ενάντια στην πολιτική που υπηρετώντας τα εφοπλιστικά συμφέροντα υπονομεύει την ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα.

Οι ναυτεργάτες συνεχίζουν τους απεργιακούς αγώνες τους κόντρα στην προσπάθεια τρομοκράτησής τους και την επίθεση συκοφαντίας που δέχονται από το μπλοκ εφοπλιστών, κυβέρνησης και τα ΜΜΕ τους, που επιδιώκει να στείλει έτσι το μήνυμα «τα κεφάλια μέσα» σε όλη την εργατική τάξη. Χτες, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, εντείνοντας την πρόκληση απέναντι στους ναυτεργάτες και το μπαράζ των διώξεων σε βάρος των ναυτεργατικών αγώνων, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αξιώνοντας να χαρακτηριστεί και η αυριανή απεργία στα καράβια παράνομη και καταχρηστική. Η εκδίκαση της αίτησης θα γίνει σήμερα στις 9 το πρωί στα δικαστήρια του Πειραιά. Τη δική του θέση στη συκοφάντηση των αγώνων και τον εκφοβισμό των εργαζομένων παίρνει και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι τουριστικών ταξιδιωτικών γραφείων. Σε χτεσινή του ανακοίνωση καταφεύγει σε εκβιασμούς (αξιοποιώντας μάλιστα την άρνηση της πλειοψηφίας της ΠΝΟ να πάρει απόφαση για απεργία) και αναφέρει ότι «όσο δίκαια και αν τυχόν είναι τα αιτήματά τους (σ.σ. των απεργών), η διεκδίκησή τους με ακραίους για τον τουρισμό τρόπους ...μπορεί να μην αφήσει πλέον τουρισμό στη χώρα μας, στο πλαίσιο του οποίου να μπορούν να τα διεκδικήσουν, αλλά και γενικά να εργαστούν».

Στο μεταξύ στις 28 του Ιούνη θα εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει κατατεθεί από τη διαχειρίστρια εταιρεία «Adriatic Lines» των ανασφάλιστων επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων «ROPAX» 1 και 2 - τα οποία ανήκουν στην πολυεθνική «V SHIPS» - ενάντια στη κινητοποίηση που δίνουν με αποφασιστικότητα οι ναυτεργάτες από τις 8 του μήνα στο λιμάνι της Κορίνθου.

Οι ναυτεργάτες με την απεργία της Τετάρτης, με την ακινητοποίηση των δύο ανασφάλιστων πλοίων στην Κόρινθο, με τους μεγάλους αγώνες που έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Δεκέμβρη, συντονισμένα με τους εργαζόμενους της στεριάς, συσπειρωμένοι με τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, δίνουν σκληρή μάχη για να υπερασπίσουν το σύνολο των δικαιωμάτων τους που συνθλίβει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΔΝΤ για λογαριασμό της κερδοφορίας των εφοπλιστών, του μεγάλου κεφαλαίου.

Σε ανακοίνωσή τους ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ καλούν το πρωί της Τετάρτης σε προσυγκέντρωση στις 5.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη. Καταγγέλλουν την πλειοψηφία της ΠΝΟ ότι με την τακτική της «βάζει πλάτη στα αντεργατικά σχέδια, καλλιεργεί συγχύσεις και αυταπάτες, υπονομεύει την ανάπτυξη των αγώνων» και τονίζουν: «Μονόδρομος είναι ο αγώνας για τους εργαζόμενους, για τη ρήξη και ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού που κατέχουν τα βασικά συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής ξεζουμίζοντας τον πλούτο που παράγουμε και διαρκώς να μας φορτώνουν αντιλαϊκά μέτρα.

Να πιστέψουμε στη δύναμή μας, στην ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης, στη μόνη ελπίδα που θα μας απαλλάξει από τη θηλιά των εκμεταλλευτών μας, να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Αγωνιζόμαστε: Για την κατάργηση του Μνημονίου (Ν.3845/2010), που διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Ενάντια στην άρση του καμποτάζ. Ενάντια στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ