Τρίτη 22 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
19ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στο βράχο - αγέρωχο σύμβολο της πάλης δύο κόσμων

Στην Ακροναυπλία θα γίνει το 19ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, στις 10 και 11 του Ιούλη

Η προκήρυξη της ΚΝΕ για το 19ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο
Η προκήρυξη της ΚΝΕ για το 19ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο
«Αγιος αυτός ο τόπος

που μαρτύρησαν

τόσοι Ελληνες σύντροφοι,

αυτοί που πάτησαν

γυμνόποδοι

της τυραννίας τον όφι

αυτοί που ανένδοτοι

αγωνίστηκαν για τη

λευτεριά,

αυτοί που γράψανε με το

αίμα τους την ιστορία»

Γιάννης Ρίτσος

Στο βράχο που το σκοτάδι έγινε φως, στην Ακροναυπλία, θα γίνει το 19ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, στις 10 και 11 του Ιούλη. Χιλιάδες ΚΝίτες, ΚΝίτισσες και φίλοι της ΚΝΕ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία, να «δέσουν» το χτες με το σήμερα, για το αύριο. Η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της καλεί τους νέους και τις νέες, με το σύνθημα «Με το ΚΚΕ υπάρχει λύση - Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής», να συμμετάσχουν στο διήμερο στο βράχο που «στέκει αγέρωχο σύμβολο» της πάλης των κομμουνιστών, της ανθρώπινης δύναμης που παλεύει για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση:

  • «Ελα μαζί με τους νέους κομμουνιστές, να γνωρίσουμε την πραγματική ιστορία του επαναστατικού κινήματος της χώρας μας, την ιστορία του ΚΚΕ.
  • Με οδηγό την ιστορία και τις χρυσές σελίδες που έγραψε το λαϊκό κίνημα στη χώρα μας με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές συνεχίζουμε. Αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία, πίστη για την πάλη μας στο σήμερα.
  • Να ξανασυναντηθούμε στην Ακροναυπλία όλοι εμείς που βαδίσαμε μαζί στις απεργιακές μάχες και τα μπλοκ του ΠΑΜΕ, στις απεργιακές φρουρές, στις πύλες των εργοστασίων, στα σχολεία και τις σχολές. Ολοι εμείς που δώσαμε και δίνουμε μαζί τη μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα και τα βάρβαρα μέτρα, ενάντια στο μαύρο μπλοκ κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - ΔΝΤ που με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. σαρώνουν ό,τι απέμεινε από δικαιώματα και κατακτήσεις.
Οπως και τότε έτσι και σήμερα δύο κόσμοι βρίσκονται σε ανειρήνευτη πάλη

Από τη μία ο καπιταλισμός, το σύστημα της εκμετάλλευσης και το πολιτικό του προσωπικό, που σήμερα μέσα στη βαθιά του κρίση και τη σήψη του οξύνει ακόμα περισσότερο την επίθεση, εξαθλιώνει ακόμα μεγαλύτερα τμήματα του λαού και της νεολαίας.

Από την άλλη ο κόσμος για τον οποίο αγωνίζονταν οι Ακροναυπλιώτες, ο κόσμος για τον οποίο σήμερα παλεύουν οι κομμουνιστές, η κοινωνία που θα φέρει στο επίκεντρο τις πραγματικές ανάγκες της εργατικής τάξης και του λαού, ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός.

Ο βράχος της Ακροναυπλίας στέκει αγέρωχο σύμβολο της πάλης αυτών των δύο κόσμων.

Πάνω στο βράχο της Ακροναυπλίας, η αστική τάξη επιδίωξε να συντρίψει το ΚΚΕ φυλακίζοντας και βασανίζοντας τα πιο διαλεχτά στελέχη του, ανάμεσά τους και τον Νίκο Ζαχαριάδη, Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ. Μέσα σε εκείνο το κάτεργο οι κομμουνιστές στάθηκαν αλύγιστοι.

Η αταλάντευτη και παλικαρίσια στάση των κομμουνιστών έγινε πηγή έμπνευσης για όλο το λαό. Ανέδειξε τη δυνατότητα να στέκεται αλύγιστος κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, όταν εμπνέεται από την πιο όμορφη και πανανθρώπινη ιδεολογία που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, το μαρξισμό - λενινισμό, όταν γνωρίζει πως ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει.

Στις πιο δύσκολες συνθήκες της φυλακής, της ψυχικής και σωματικής εξόντωσης, των απίστευτων στερήσεων, οι φυλακισμένοι Ακροναυπλιώτες τα κατάφεραν, οργάνωσαν την εσωτερική ζωή της φυλακής, τη μορφωτική και πολιτιστική δουλειά, οργάνωσαν ομάδες θεάτρου και κινηματογράφου. Πρωταγωνιστής και οργανωτής της μορφωτικής δουλειάς υπήρξε ο κομμουνιστής δάσκαλος Δημήτρης Γληνός. Λαϊκοί αγωνιστές που δεν ήξεραν ανάγνωση και γραφή έμαθαν να διαβάζουν και να γράφουν, να μελετούν φιλοσοφία, ακόμα και ξένες γλώσσες.

Ο καπιταλισμός δεν είναι αιώνιος, η σημερινή του κρίση το επιβεβαιώνει

Οσο μεγαλώνει η επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα μεγαλώνει και η ιδεολογική τρομοκρατία, οξύνεται ο αντικομμουνισμός.

Προσπαθούν να χειραγωγήσουν και να αφοπλίσουν τις συνειδήσεις νέων δυνάμεων που εντάσσονται στην πάλη, πλαστογραφούν την Ιστορία που έχουν υπογράψει οι λαοί με το αίμα τους, προσπαθούν να ταυτίσουν το φασισμό με τον κομμουνισμό.

Αμφισβητούν τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού, με κυριότερο αυτό της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Επιχειρούν με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο να ξαναγράψουν την Ιστορία.

Ο,τι κερδήθηκε ή χάθηκε με πολύ αίμα δεν μπορεί να σβηστεί με βρώμικο μελάνι!

Η ιστορία του ΚΚΕ είναι γεμάτη από ηρωισμό και θυσίες.

Το παράδειγμα της Ακροναυπλίας εμπνέει και διαπαιδαγωγεί τις νέες γενιές, αποτελεί άσβεστο φάρο που φωτίζει τις λεωφόρους του μέλλοντος.

Είμαστε βέβαιοι ότι η νέα γενιά θα πατήσει στέρεα στα χνάρια αυτών των ηρώων και θα δημιουργήσει το δικό της έπος με το χτίσιμο ενός κόσμου χωρίς εκμετάλλευση», καταλήγει η προκήρυξη της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος...» (2015-07-15 00:00:00.0)
Το Σαββατοκύριακο 4-5 Ιούλη το μεγάλο πανελλαδικό νεολαιίστικο αντάμωμα στο Ναύπλιο (2015-06-28 00:00:00.0)
Σύμβολο αγώνα και θυσίας (2010-07-13 00:00:00.0)
Χιλιάδες νεολαίοι διαδήλωσαν και εμπνεύστηκαν στην Ακροναυπλία (2010-07-13 00:00:00.0)
Η Ακροναυπλία μετά τη Βάρκιζα και στον Εμφύλιο (1998-07-05 00:00:00.0)
Μαζικό "παρών" τιμής και αγώνα (1998-06-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ