Τρίτη 22 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 23 ΙΟΥΝΗ 2010
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 65ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΠΣΟ
Ολοκληρώθηκε σε κλίμα αγωνιστικής αισιοδοξίας

Θερμή ήταν η υποδοχή της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ

Από την εκδήλωση στη Γενεύη
Από την εκδήλωση στη Γενεύη
Σε κλίμα ενθουσιασμού και αγωνιστικής αισιοδοξίας γιορτάστηκαν τα 65χρονα της ΠΣΟ την περασμένη Τρίτη (15/6), με την εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Γενεύη με τη συμμετοχή 170 συνδικαλιστών από οργανώσεις μέλη και «φίλους» της ΠΣΟ. Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συμμετοχή συνδικαλιστών από τη Λ. Αμερική, την Αφρική και την Ασία. Παράλληλα με την εκδήλωση, στη Γενεύη συνεδρίασε εκείνες τις μέρες το προεδρείο της ΠΣΟ, όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων η οργάνωση της Διεθνούς Μέρας Δράσης της ΠΣΟ στις 7 Σεπτέμβρη, με απεργίες, κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο με κεντρικό σύνθημα «Να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι».

Στις περισσότερες ομιλίες στην εκδήλωση για τα 65χρονα της ΠΣΟ κυριάρχησε η καταδίκη του Ισραήλ, της πολιτικής των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, η αλληλεγγύη του αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος προς το λαό της Κολομβίας, αλλά και η πεποίθηση ότι η ΠΣΟ θα δυναμώσει και θα ενισχύσει τα ταξικά χαρακτηριστικά της στο 16ο Συνέδριο τον Απρίλη του 2011 στην Αθήνα. Στο μεταξύ, σε χειροκροτήματα ξέσπασαν οι παρευρισκόμενοι στο άκουσμα του ΠΑΜΕ, όταν στο βήμα ανέβηκε η εκπρόσωπος της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ, που συμμετείχε με 50μελή αποστολή στον εορτασμό.

«Είναι τιμή για εμάς τους νέους εργαζόμενους που συμμετέχουμε στην εκδήλωση μαζί με σημαντικούς συνδικαλιστές ηγέτες απ' όλες τις χώρες του κόσμου. Επιτρέψτε μας, να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας σε όλους εσάς που κρατήσατε την ΠΣΟ ζωντανή, όρθια και έτσι η ΠΣΟ δυναμώνει κάθε μέρα. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που αγωνιστήκατε και αγωνίζεστε για να υπάρχει το 8ωρο, η Κοινωνική Ασφάλιση, η δημόσια Υγεία και η Παιδεία. Για εμάς τους νεότερους, η ζωή και η δική σας δράση είναι μάθημα. Εμείς, οι νέοι, θα συνεχίσουμε στο δικό σας ιστορικό δρόμο. Θα συνεχίσουμε τους ταξικούς αγώνες μέχρι την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο», τονίστηκε εκ μέρους του ΠΑΜΕ.

Οι νέοι είναι τα μεγάλα θύματα

«Ο καπιταλισμός σε ολόκληρο τον κόσμο έχει βαθιά και παρατεταμένη κρίση. Στη χώρα μας, στην Ελλάδα, η κρίση είναι ακόμα πιο μεγάλη και βαθιά. Οι νέοι είναι τα μεγάλα θύματα της ανεργίας. Η ανεργία οδηγεί τους νέους ανθρώπους στη φτώχεια και άλλοι δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Γνωρίζουμε ότι ο καπιταλισμός δεν μπορεί να βελτιωθεί και η καπιταλιστική κρίση θα επιστρέφει συνεχώς.

Στη χώρα μας, έχοντας ως ηγέτη το ΠΑΜΕ που εκπροσωπεί τις ταξικές - αγωνιστικές δυνάμεις δίνουμε το δικό μας "παρών" στις απεργίες, στις διαδηλώσεις και στις διαμαρτυρίες.

Γνωρίζουμε ότι το 2011 θα γίνει στην Αθήνα το 16οΠαγκόσμιο Συνδικαλιστικό Συνέδριο. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι επιτυχές. Θα υποδεχτούμε με μεγάλη χαρά στην Αθήνα τους συντρόφους από την ηρωική Κούβα, τη Βενεζουέλα και την Κολομβία, από την Κίνα, την Ινδία και το Βιετνάμ, από την Αφρική, την Ευρώπη και όλες τις χώρες του κόσμου. Θα υποδεχτούμε τους ηρωικούς Παλαιστίνιους και τα αδέλφια μας απ' ολόκληρο τον αραβικό κόσμο.

Μέσα απ' όλες αυτές τις πρωτοβουλίες θα αποκτούμε και εμείς εμπειρία ταξικών αγώνων και αυτό θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε τη δύσκολη αλλά ωραία και μεγάλη πορεία της ΠΣΟ αλλά και να μάθουμε πώς να τιμούμε το χτες και να ανοίγουμε νέους δρόμους για το παρόν και το μέλλον», υπογραμμίστηκε εκ μέρους του ΠΑΜΕ.

Λίγες ώρες πριν την εκδήλωση η αποστολή της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ έκανε παρέμβαση στο Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης στη Γενεύη αναρτώντας πανό γραμμένο στα γαλλικά, στα ισπανικά και τα αγγλικά, απαιτώντας πλήρη δικαιώματα στους μετανάστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ