Τετάρτη 23 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αδιατάρακτη η εργασιακή ομηρία

Στο παραμικρό δεν «διαταράσσεται», αντίθετα εδραιώνεται περισσότερο, το καθεστώς εργασιακής ομηρίας των εργαζομένων στο ΥΠΠΟ-Τ, με το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού» που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ζητήματα: Εργασιακά, οργανωτικής δομής εποπτευόμενων πολιτιστικών φορέων, ζητήματα που προέκυψαν μετά την κατάργηση του «ειδικού λογαριασμού» και ολυμπιακών και τουριστικών ακινήτων. Το σημαντικότερο είναι η προαναγγελθείσα - υπό την πίεση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων - διάταξη για άρση του περιορισμού του 24μηνου του ΠΔ - «Παυλόπουλου», δηλαδή την απόλυση μετά τη συμπλήρωση 24 μηνών, χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης, για επιστημονικό προσωπικό και «τεχνίτες υψηλής εξειδίκευσης» της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας (αρχαιολόγοι, αναστηλωτές μηχανικοί, συντηρητές, εξειδικευμένοι εργατοτεχνίτες). Το 24μηνο σήμαινε για το ΥΠΠΟ-Τ ότι στην πράξη δε θα μπορούσε να λειτουργήσει η Αρχαιολογική Υπηρεσία, αφού απολυόταν το επιστημονικό της προσωπικό. Ομως, όπως σχολιάζουν έκτακτοι αρχαιολόγοι, ενώ πρόκειται για θετική εξέλιξη, αποτέλεσμα του αγώνα τους, ουσιαστικά είναι «επιστροφή» στο πριν το 2004 (τότε εκδόθηκε το ΠΔ) εργασιακό καθεστώς «γαλέρας». Σημειώνουν, μάλιστα, ότι με το 24μηνο «βρέθηκαν» ουσιαστικά να αγωνίζονται... για τη συνέχιση, έστω, της εργασιακής τους ομηρίας, χωρίς περιορισμούς...

Επίσης, με το ν/σ «δίνεται η δυνατότητα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα» όσων εργαζομένων του υπουργείου εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις. Πλην, όμως, αυτοί οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν μέχρι τις 31/10/ 2010... οπότε θα απολυθούν. Φυσικά, ανάμεσά τους βρίσκονται και αρχαιολόγοι και άλλες ειδικότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ