Τετάρτη 23 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 23 ΙΟΥΝΗ 2010
Ολοι σήμερα στην απεργία με το ΠΑΜΕ

Η επιτυχία της θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την κλιμάκωση της πάλης

Οι εργάτες πρέπει μαζικά να απορρίψουν και τα μέτρα και την ανάπτυξη που θέλει το κεφάλαιο
Οι εργάτες πρέπει μαζικά να απορρίψουν και τα μέτρα και την ανάπτυξη που θέλει το κεφάλαιο
Νέο βήμα για να σηκώσει η εργατική τάξη το ανάστημά της ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται από το κεφάλαιο και τους πολιτικούς - συνδικαλιστικούς του υπηρέτες αποτελεί η σημερινή 24ωρη απεργία που γίνεται σε όλη τη χώρα.

Σήμερα πρέπει να βουλιάξουν οι δρόμοι και οι πλατείες σε όλη την Ελλάδα με απεργούς και νέους των λαϊκών οικογενειών, είναι ώρες κρίσιμες, ώρες ευθύνης για κάθε άνθρωπο του μόχθου. Με τη σημερινή πανελλαδική απεργία, οι ταξικές δυνάμεις και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, δίνουν απάντηση στην κυβέρνηση, στη ΝΔ, στο ΛΑ.Ο.Σ., στις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και τις «αριστερές ουρές τους», στα ΜΜΕ των επιχειρηματικών ομίλων. Και η απάντηση είναι ξάστερη: Δεν παραδίδουμε αμαχητί τις κατακτήσεις μας, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Ιδιαίτερα σε μια εποχή, όπου ο πλούτος που παράγεται είναι τεράστιος, η εργατική τάξη μπορεί και πρέπει να παλέψει για τις σύγχρονες ανάγκες της, με το βλέμμα στραμμένο στην ίδια την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων που της στερεί όλα όσα παράγει.

Την ίδια στιγμή, η σημερινή απεργία αποτελεί συνέχεια και μαζί σημαντικό σταθμό της πολύμορφης αγωνιστικής δράσης που δυναμώνει εδώ και μήνες, με στόχο να στεριώσουν πυρήνες οργάνωσης σε χώρους δουλειάς και εργατογειτονιές, να δυναμώσει η ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση ενάντια σε όσους θολώνουν τα νερά για να κρύψουν και το χαρακτήρα των μέτρων και τη διέξοδο, που είναι δεμένη με την ανάπτυξη υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Σε αγωνιστική συστράτευση με τους εργαζόμενους καλούν (και) σήμερα το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ. Οι αυτοαπασχολούμενοι που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ έχουν ορίσει προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Χθες νέες αποφάσεις προστέθηκαν στη λίστα των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων που συμμετέχουν στην απεργία.

Στην Αττική τα συνδικάτα: Ηλεκτροτεχνιτών, Καθαριστών, Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων Ν. Αττικής, Εργατών Δήμου Ελευσίνας - Μάνδρας - Ασπροπύργου, Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Κορυδαλλού, Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Περάματος, Εργαζομένων Καζίνο - Ξενοδοχείου και Τελεφερίκ Πάρνηθας, Εργαζομένων νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Στην Αργολίδα: Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Στη Μαγνησία τα συνδικάτα και σωματεία: Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», Καθαριστριών Δημόσιας Εκπαίδευσης, Καθαριστριών Εργολαβικών Συνεργείων, Τυπογράφων, Εργαζομένων στη «ΒΙΣ».

Απεργούν και οι γιατροί

Με πρόταση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών απόφαση για 24ωρη απεργία και συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια πήρε χτες και το ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρεί σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Σε 3ωρη στάση εργασίας 11 π.μ. - 2 μ.μ. προχωρά και η Α' ΕΛΜΕ Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ