Τετάρτη 23 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Στήριξη στον αγώνα κατά της εξάρτησης

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Γ. Γκιόκα επισκέφτηκαν χτες τη θεραπευτική κοινότητα «Παρέμβαση»

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη βιβλιοθήκη της κοινότητας «Παρέμβαση»
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη βιβλιοθήκη της κοινότητας «Παρέμβαση»
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που ξεδιπλώνουν ΚΚΕ και ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, αντιπροσωπεία τους με επικεφαλής τον βουλευτή του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννη Γκιόκα, επισκέφτηκαν χτες τη θεραπευτική κοινότητα του ΚΕΘΕΑ «Παρέμβαση» στη Ραφήνα. Και με την επίσκεψη αυτή, δήλωσαν για μια ακόμα φορά στήριξη προς τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα που, όπως σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, αποδεικνύουν τη δύναμη του ανθρώπου να νικά την εξάρτηση κόντρα στις λογικές των υποκατάστατων και του «λιγότερο κακού», οι οποίες αποτελούν και επιλογή της ΕΕ και της κυβερνητικής πολιτικής.

Η αντιπροσωπεία συνομίλησε με θεραπευόμενα μέλη, τα οποία φιλόξενα και με διάθεση να ακούσουν τις θέσεις του Κόμματος και να καταθέσουν τη δική τους πολύτιμη εμπειρία, τους ξενάγησαν στο χώρο και περιέγραψαν τη διαδικασία του προγράμματος, το οποίο λειτουργεί με επιτυχία και εντελώς δωρεάν εδώ και δύο δεκαετίες.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τούς μίλησε για τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν ΚΚΕ και ΚΝΕ για την πάλη κατά των ναρκωτικών. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ που έχουν στο επίκεντρό τους το θέμα και στη σχετική μπροσούρα που πρόσφατα εξέδωσε το ΚΚΕ, την οποία πρόθυμα πήραν στα χέρια τους και ξεφύλλισαν με ενδιαφέρον οι θεραπευόμενοι. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σε μια συμβολική κίνηση, χάρισε μια σειρά βιβλία στη θεραπευτική κοινότητα.

Μέλη της κοινότητας τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις, εξηγώντας ότι λειτουργεί συλλογικά και με ιεραρχία ανάλογα με το στάδιο απεξάρτησης. Ανάμεσα σε άλλα, υπάρχουν προγράμματα επιμόρφωσης, εργαστήρι ραδιοφώνου, φωτογραφίας, κατασκευής μουσικών οργάνων, βιβλιοθήκη κ.ά.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στην αξία της συλλογικότητας, στις αγωνίες των παιδιών που δίνουν τον αγώνα ενάντια στην εξάρτηση και για την επανένταξή τους, ιδιαίτερα σε συνθήκες γενίκευσης της ανεργίας και της ανασφάλειας. Συζήτησαν επίσης για τα υποκατάστατα, στα οποία μέλη της θεραπευτικής κοινότητας εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους, έχοντας μάλιστα να καταθέσουν και προσωπική αρνητική εμπειρία, ενώ εξέφρασαν και τη διαφωνία τους με λογικές διαχωρισμούς των ναρκωτικών σε «μαλακά» και «σκληρά».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη να μη χρησιμοποιηθούν οι θεωρίες περί ελλειμμάτων ως άλλοθι από την κυβέρνηση για να προχωρήσει σε περικοπές σε χρηματοδοτήσεις σε προγράμματα πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης. Να υποστηριχτούν δομές κόντρα στις λογικές υποκατάστατων και να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην εργασία για όσους έκαναν έναν αγώνα για να νικήσουν την εξάρτηση. Οπως είπε, στο επόμενο διάστημα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα προχωρήσουν σε πρωτοβουλίες και για να ανοίξει η συζήτηση για τα αίτια που θρέφουν το πρόβλημα των ναρκωτικών. Αίτια κοινωνικά που γεννιούνται από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που δεν αντιμετωπίζονται στον καπιταλισμό, αλλά αντίθετα εντείνονται και που απαιτούν λύσεις σε άλλη κατεύθυνση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και ανυποχώρητος» (2022-06-28 00:00:00.0)
Με προσανατολισμό τη συρρίκνωση των «στεγνών» προγραμμάτων... (2013-11-10 00:00:00.0)
Για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών (2007-09-12 00:00:00.0)
«Καμία εξάρτηση από καμία ουσία»! (2006-07-15 00:00:00.0)
«Γέφυρα» ζωής στην Πάτρα (2002-11-23 00:00:00.0)
Η φιλοσοφία και οι προτάσεις αντιμετώπισης των ναρκωτικών (2001-06-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ