Τετάρτη 23 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 23 ΙΟΥΝΗ 2010
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πρόκληση κατά των εργαζομένων συνολικά

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την ποινικοποίηση της απεργίας των ναυτεργατών

Για την ποινικοποίηση της απεργίας των ναυτεργατών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει:

«Αποτελεί πρόκληση κατά των ναυτεργατών και συνολικά κατά των εργαζομένων η δικαστική απόφαση που κηρύσσει, για μια ακόμα φορά, παράνομη και καταχρηστική την απεργία που κήρυξαν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ". Σηματοδοτεί την ποινικοποίηση του απεργιακού δικαιώματος και της πάλης κατά του εργασιακού - ασφαλιστικού εγκλήματος, κατά του Μνημονίου.

Και αυτή η απόφαση του δικαστηρίου είναι απροσχημάτιστα άδικη, αποκαλύπτει τον ταξικό ρόλο της Δικαιοσύνης και το θλιβερό ρόλο δικαστών, που ορίζουν και μετρούν το δίκιο και το νόμιμο, με βάση τις επιδιώξεις των εφοπλιστών και της κυβέρνησης.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να εκφράσουν πιο αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους ναυτεργάτες και στα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία που δέχονται τη λυσσαλέα επίθεση των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων και μηχανισμών που τους υπηρετούν.

Ολοι αύριο (σ.σ. σήμερα) στην απεργία και στην περιφρούρηση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Η τρομοκρατία και οι απειλές να μην περάσουν.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ