Τετάρτη 23 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Εχουν ήδη ψηφίσει

«Η κυβέρνηση θέλοντας και μη (...) υπέγραψε τον περασμένο Μάιο και ψήφισε αργότερα στη Βουλή το περιβόητο μνημόνιο (...) Πολλοί θέλουν να προσπερνούν εκείνη τη συμφωνία και τις υποχρεώσεις που τη συνοδεύουν, παρ' ότι πέρασε μόλις ένας μήνας από τη συνομολόγησή της. Ωστόσο τα πράγματα είναι καθαρά. Οι βουλευτές του ΠαΣοΚ ψήφισαν το μνημόνιο, αποδέχθηκαν τη βασική συμφωνία και εκείνη η υπογραφή τούς ακολουθεί, τους δεσμεύει, δεν μπορούν να την αρνηθούν. Οσοι σήμερα αντιδρούν στα μέτρα για τις συντάξεις και την αγορά εργασίας προσπαθώντας να αυτοπροστατευθούν οφείλουν να γυρίσουν έναν μήνα πίσω και να θυμηθούν την πρώτη ψήφο» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).

«Αν»

«Ο Α. Λοβέρδος το είχε ξεκαθαρίσει. Οτι δεν θα σηκώσει μόνος τον σταυρό. Ο καθένας θα αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης (...) το μέλλον των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού εξαρτώνται τώρα από την ψήφο των βουλευτών που έως τώρα αντιδρούσαν (...) και ποια θα είναι η αντίδραση του Παπανδρέου αν... (...) δεν το έχει σε τίποτα να πάει σε εκλογές» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Σιγά την απειλή

«Νομίζω ότι ο κ. Παπανδρέου θα κάνει πολύ καλά να κάνει τις πρόωρες εκλογές. Να πει αυτό που πλέον κάνει και να νομιμοποιήσει αυτή τη πολιτική. Δεν πρέπει να μπαίνει θέμα ότι αν ψηφίσεις αυτό που πιστεύεις θα υπάρχει η απειλή των πρόωρων εκλογών. Να μη μείνει μόνο στην απειλή» (ο ανεξάρτητος βουλευτής Β. Οικονόμου / ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

«Ενας παράφρων»

«Μόνο ένας παράφρων θα μπορούσε σήμερα, στην Ελλάδα, να συζητάει για εκλογές» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).

«Υπονομευτές»

«Λάθος είναι από ένα σημείο και μετά η "μανιέρα Λοβέρδου" και οι "απειλές" κάποιων βουλευτών στο παρασκήνιο, όταν έχουν ήδη ψηφίσει το μνημόνιο. Αυτό μετατρέπει την προσπάθεια ανασύνταξης της χώρας σε μια ηττοπαθή και ενοχική διαδικασία. Δηλαδή, τελικά την υπονομεύουν» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

Ολοι τους ίδιοι

«Καλό θα είναι να το πάρουν απόφαση όλοι στο ΠΑΣΟΚ ότι η διαδικασία στην οποία θέλοντας και μη έχουν μπει δεν έχει περιθώρια για "καλούς" και " κακούς"» (ο Ε. Μπαρτζινόπουλος στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ