Τετάρτη 23 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σίγουρο στήριγμα σε όλες τις ανατροπές

Κρατάει ζεστή την πλάτη της κυβέρνησης και δημαγωγεί με τη στάση που θα κρατήσει στα νομοσχέδια για εργασιακό και ασφαλιστικό

«Πράσινο φως» στη κυβέρνηση να προχωρήσει στις αντεργατικές ανατροπές σε εργασιακό και ασφαλιστικό ανάβει ουσιαστικά η ηγεσία της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι το «όχι» στο μνημόνιο ήταν δημαγωγικό και ψηφοθηρικό.

Αν και αποφεύγει να ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η στάση της στην ψηφοφορία στη Βουλή, ωστόσο ενθαρρύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση κατάθεση των αντεργατικών νομοσχεδίων, πλειοδοτώντας ταυτόχρονα υπέρ της ανάγκης των «διαρθρωτικών αλλαγών», τόσο στις εργασιακές σχέσεις όσο και στο ασφαλιστικό σύστημα.

«Ο Α. Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ θεωρεί χρήσιμο για την οικονομία και τον τόπο, να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα συνδυάζεται με εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων", επανέλαβε χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Παναγιωτόπουλος σχετικά με τη θέση της ΝΔ για το εργασιακό.

Το κυρίαρχο βέβαια είναι το πρώτο σκέλος, ενώ η συμπληρωματική αναφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων είναι απλά προσχηματική, αφού κανένα συγκεκριμένο δικαίωμα δεν αναφέρει ούτε υπερασπίζεται η ΝΔ.

Παράλληλα με την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, η ΝΔ ζητά και μέτρα «υπέρ της τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας», δηλαδή μέτρα τόνωσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Επί της διαδικασίας, η ΝΔ οχυρώνεται πίσω από την έλλειψη ενημέρωσης (!) για να αποφύγει να αντιταχθεί στο εκτρωματικό νομοσχέδιο. «Η ΝΔ θα περιμένει την επίσημη ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό τον κ. Λοβέρδο»(!), ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι «μόλις η κυβέρνηση ξεκαθαρίσει τις θέσεις της και καταλήξει στο τι προτίθεται να κάνει για τα εργασιακά, η ΝΔ θα πάρει, με υπεύθυνο τρόπο, τη δική της θέση»(!).

Παρόμοια είναι η θέση και για το Ασφαλιστικό, όπου ο Π. Παναγιωτόπουλος τάχθηκε καθαρά υπέρ των «μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών». «Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, για να διασφαλίσουμε το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα και, ταυτόχρονα, να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε και τις δημοσιονομικές ανάγκες της δύσκολης εποχής που περνάμε», τόνισε, βάζοντας πλάτες στη δρομολογημένη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Επικαλούμενος υποκριτικά άγνοια για τις προωθούμενες ανατροπές, ο Π. Παναγιωτόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση «να αποσαφηνίσει τις προτάσεις για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό», προκειμένου η ΝΔ «να προσδιορίσει επακριβώς τη στάση της». Ανεξάρτητα από τη στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου - οι πληροφορίες λένε ότι ο Αντ. Σαμαράς γέρνει να καταψηφίσει επί της αρχής και να υπερψηφίσει επιμέρους διατάξεις - η αλήθεια είναι πως η ηγεσία της ΝΔ είναι σύμμαχος της κυβέρνησης στις αντεργατικές ανατροπές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ