Τετάρτη 23 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Δίωξη σε πρώην στελέχη της ΕΡΤ

Ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος επτά προσώπων που μετείχαν στη διοίκηση της ΕΡΤ την τελευταία τριετία. Τα αδικήματα αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, απιστία στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, άμεση συνέργεια στην απιστία σε βαθμό κακουργήματος, άμεση συνέργεια σε απιστία για ένα άτομο σε βαθμό πλημμελήματος.

Η δίωξη ασκήθηκε, ύστερα από τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία συνεχίζεται για δύο ακόμη πρόσωπα. Η Εισαγγελία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των επτά κατηγορουμένων και το ύψος της ζημίας, που φέρεται να έχει υποστεί η ΕΡΤ. Η δικογραφία θα χρεωθεί σε ανακριτή και σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά σε μεικτές παραγωγές της ΕΡΤ και μία εξωτερική παραγωγή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας καταγγέλθηκαν και άλλες υποθέσεις που φέρονται να έχουν ζημιώσει την ΕΡΤ και θα σχηματιστεί νέα δικογραφία.

  • Σε 47.692 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανέρχεται το κόστος κάθε επεισοδίου (35 για τη νέα σεζόν) της εκπομπής «Στην υγειά μας» και 2.850 ευρώ επιπλέον κάθε εορταστικό επεισόδιο. Σύμφωνα, με τη διοίκηση της ΕΡΤ, αντίστοιχα τα ποσά για το 2009 ήταν 65.022 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), ενώ τα τρία εορταστικά επεισόδια κόστιζαν επιπλέον 6.000 ανά εκπομπή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ