Τετάρτη 23 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΠΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΆ ΚΕΝΤΡΑ
Οι δυνάμεις του συμβιβασμού ξεπούλησαν τον αγώνα
  • ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να αποδεχθούν τις περικοπές των αμοιβών τους
  • Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί σε οργάνωση του αγώνα από τα κάτω και συνέχιση της αποχής

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ με απόφαση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ) σταμάτησε την αποχή των εκπαιδευτικών στα εξεταστικά κέντρα των πανελληνίων εξετάσεων, χωρίς να υπάρξει καμιά δέσμευση από την κυβέρνηση για καταβολή των αμοιβών των εκπαιδευτικών στα περσινά τουλάχιστον επίπεδα. Δηλαδή, με ευθύνη των παραπάνω παρατάξεων, η Ομοσπονδία κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να αποδεχθούν τις περικοπές στις αμοιβές τους που φτάνουν έως και στο -63%, διευκολύνοντας έτσι την κυβέρνηση, η οποία και έσπευσε να τους συγχαρεί, διά στόματος υπουργού που χαρακτήρισε το ξεπούλημα του αγώνα... «στάση ευθύνης»!

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να οργανώσουν την πάλη τους από τα κάτω αξιοποιώντας «τις Γενικές Συνελεύσεις Τετάρτης, Πέμπτης και Παρασκευής (23, 24, 25 Ιούνη) για να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις συνέχισης της αποχής στα βαθμολογικά κέντρα. Να συνεδριάσουν τα ΔΣ των ΕΛΜΕ (κυρίως του Λεκανοπεδίου και της Δυτ. Ελλάδας) που δεν έχουν ΓΣ και να πάρουν σχετική απόφαση. Να πάρουν αποφάσεις οι "Γενικές Συνελεύσεις" των βαθμολογικών κέντρων».

Μάλιστα, ήδη από χτες, οι ΕΛΜΕ Πειραιά και Ηλείας πήραν απόφαση για συνέχιση της αποχής στα βαθμολογικά κέντρα.

Στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ τονίζεται ότι η πλειοψηφία του ΔΣ «ξεπουλάει ένα δίκαιο αγώνα», σημειώνοντας ότι «η κυβερνητική παράταξη (ΠΑΣΚ), από την αρχή υπονόμευσε τον αγώνα, τον καταψήφισε και κρατούσε όλο αυτό το διάστημα καθαρά εχθρική στάση απέναντι στο δίκιο αγώνα των εκπαιδευτικών. Η ΔΑΚΕ ήταν "κλειδί" στην όλη υπόθεση, αφού δύο συνδικαλιστές της που μέχρι σήμερα είχαν στηρίξει την κινητοποίηση, τώρα - κάτω απ' την πίεση του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ - πήραν πίσω την ψήφο τους για την συνέχιση της αποχής, συναίνεσαν, συντάχτηκαν με την ΠΑΣΚ κι έβγαλαν "λάδι" την κυβέρνηση. Η απόφαση αυτή είναι ο ορισμός της έννοιας "συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες"».

Τέλος, επισημαίνεται ότι «η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, απέρριψε ακόμα και εναλλακτική πρόταση του ΠΑΜΕ για συνέχιση της αποχής μόνο για δύο ημέρες (Τετάρτη και Πέμπτη), όπου πραγματοποιούνται οι ΓΣ των ΕΛΜΕ, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να αποφασίσουν από τα κάτω, οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, για την τύχη και την έκβαση του αγώνα τους».

Η ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα, σε μια υποκριτική ανακοίνωσή της, υποστήριξε ότι η απόφαση ξεπουλήματος του αγώνα δείχνει «τη μεγάλη ευαισθησία των εκπαιδευτικών», δίνοντας, για μια ακόμη φορά, διαπιστευτήρια υποταγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ