Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στην Κρήτη οι νέες πλημμύρες

Καταστροφές υπέστησαν χωριά της Κρήτης στους Νομούς Ρεθύμνου, Χανίων και Ηρακλείου, αλλά και περιοχές της Λακωνίας από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις συνεχείς βροχοπτώσεις του τελευταίου τριήμερου.

Στο Ηράκλειο χτες η Πυροσβεστική δέχτηκε 70 κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια διαμερίσματα και καταστήματα. Πραγματοποιήθηκαν 40 επεμβάσεις. Πλημμύρισαν τα εξωτερικά ιατρεία του «Βενιζέλειου» νοσοκομείου, ενώ συνεργείο της Πυροσβεστικής διέσωσε δυο γυναίκες που είχαν εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητα στην οδό Γιαμαλάκη. Ιδιαίτερα πλήγηκε το δυτικό τμήμα της πόλης, όπου υπάρχουν οι λαϊκές συνοικίες. Τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά. Η κατάσταση θύμισε την πλημμύρα του 1994. Για πολλές ώρες, η λεωφόρος των 62 Μαρτύρων ήταν απροσπέλαστη. Πολλά χωριά της περιοχής έμειναν χωρίς ηλεκτρικό και υπήρξαν προβλήματα στο δίκτυο του ΟΤΕ.

Στο Νομό Ρεθύμνης τα νερά από τα καμένα βουνά κατέλαβαν προχτές την Αγ. Γαλήνη, το Μελαμπες και τα Σαχτούρια, ενώ εννέα κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Ρεθύμνου στο χωριό Αγ. Γαλήνη, όπου ο Πλατύς Ποταμός μετατράπηκε σε χείμαρρο και πλημμύρισε καταστήματα, ξενοδοχεία και κατοικίες. Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε δύο ηλικιωμένους από πλημμυρισμένα υπόγεια, οι οποίοι κινδύνεψαν σοβαρά. Κινδύνεψε και η περιοχή Αμαρίου.

Στα Χανιά, χτες, στην Ανώπολη υπέστησαν υλικές ζημιές κατοικίες και επιχειρήσεις και το χωριό αποκλείστηκε, ενώ στο 21ο χιλιόμετρο Χανίων - Κισσάμου η Πυροσβεστική απεγκλώβισε από τα αυτοκίνητά τους τρία άτομα. Σοβαρές ζημιές υπέστη το οδικό δίκτυο της επαρχίας Σφακίων, ενώ κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι 1.000 πρόβατα από κοπάδια παρασύρθηκαν στη θάλασσα.

Στη Νεάπολη Λακωνίας, η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκαοχτώ κλήσεις προχτές και οχτώ χτες, προκειμένου να επέμβει σε πλημμυρισμένα υπόγεια, στο υπόγειο ενός ξενοδοχείου και δύο σούπερ μάρκετ. Η κατάσταση από χτες το μεσημέρι βελτιώθηκε, αφού σταμάτησε η βροχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ