Πέμπτη 24 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Κατεβάζουν τα ρολά στις 29 του Ιούνη

Αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ προς τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία, κάθε αυτοαπασχολούμενο, κάθε ΕΒΕ, να συμμετέχει δυναμικά στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις

Με το κλείσιμο των καταστημάτων τους στις 29 του Ιούνη κλιμακώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί ΕΒΕ τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ και στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία, κάθε Αυτοαπασχολούμενο, κάθε Επαγγελματία, Βιοτέχνη, Εμπορο, να συμμετέχει δυναμικά και μαζικά την Τρίτη 29 του Ιούνη στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις, για την απόκρουση της νέας αντιασφαλιστικής λαίλαπας.

Μαζί με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ, τονίζεται στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ, με τον ενωμένο αγώνα μας να αντισταθούμε στην επίθεση που εξαπέλυσαν ενάντιά μας τα μονοπώλια και τα κόμματά τους, η κυβέρνηση και η ΕΕ, που με την πολιτική τους:

  • Κατεδαφίζουν την Κοινωνική Ασφάλιση που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες και μειώνουν τις συντάξεις σχεδόν στο μισό.
  • Καταργούν την σύνταξη στα 65 με 35 χρόνια ασφάλιση. Στόχος τους είναι να δουλεύουμε μέχρι τα 70.
  • Η σύνταξη γίνεται άπιαστο όνειρο για τις νεότερες ηλικίες, που δεν πρόκειται ποτέ να εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να πάρουν μια στοιχειώδη σύνταξη.
  • Μειώνουν δραστικά την κρατική χρηματοδότηση, και καταδικάζουν τον ΟΑΕΕ στην χρεοκοπία.

Τα δισεκατομμύρια που πληρώσαμε και πληρώνουμε στα ασφαλιστικά Ταμεία, πηγαίνουν κατευθείαν στις τσέπες των Τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των μεγαλεμπόρων. Αυτούς θέλουν να προστατέψουν, όταν μιλάνε για κίνδυνο χρεοκοπίας. Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη για τα χρέη και τα ελλείμματα που δημιούργησαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Τα μέτρα για το ασφαλιστικό σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας, τη μείωση μισθών και συντάξεων καταδικάζουν σε εξαθλίωση και χρεοκοπία τα λαϊκά στρώματα, εργαζόμενους και μικρούς ΕΒΕ.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία και όλους τους αυτοαπασχολούμενους, σε ξεσηκωμό, για να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έγκλημα. Να παραμερίσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που με τη στάση τους στηρίζουν την κυβέρνηση, και να δώσουν αγωνιστικό «παρών» μαζί με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ