Πέμπτη 24 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 23 ΙΟΥΝΗ 2010
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ
Με κάθε τρόπο στο πλευρό του κεφαλαίου

Χαρακτηριστικά όσα έγιναν στη Λάρισα

Σε κινητοποιήσεις κάλεσαν χτες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ προσπαθώντας να εγκλωβίσουν την οργή των εργαζομένων σε επικίνδυνα γι' αυτούς αδιέξοδα. Στη γραμμή υποταγής που με χαρακτηριστικό τρόπο αποτύπωσε και η ανακοίνωση με την οποία η ΓΣΕΕ «αντέδρασε» στα σχέδια για μείωση των αποζημιώσεων, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση των συμβάσεων: «Οπου εφαρμόστηκαν τέτοια μέτρα, δεν αύξησαν την ανταγωνιστικότητα, δεν μείωσαν τις τιμές των προϊόντων, δεν αύξησαν τις θέσεις εργασίας»..!

Προσαρμοσμένη άλλωστε στην υπονόμευση με κάθε τρόπο των εργατικών αγώνων είναι και η τακτική των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που φτάνουν ακόμα και να παίζουν το ρόλο του καταδότη απεργών.

Χαρακτηριστικά είναι όσα έγιναν στο Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας. Αφού οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΣΚ απέρριψαν την πρόταση που κατέθεσε η ΔΑΣ ΟΤΑ για συμμετοχή στη χτεσινή απεργία, ανέλαβαν να ενημερώσουν τη διοίκηση του Δήμου Λάρισας ότι χτες δεν υπήρχε απεργία. Στο έγγραφο που φέρει μάλιστα τη σφραγίδα του συλλόγου (!) και τις υπογραφές του αντιπροέδρου (ΔΑΚΕ) και του γενικού γραμματέα (ΠΑΣΚΕ) γίνεται αναφορά στην, κατά πλειοψηφία, απορριπτική απόφαση του ΔΣ (ο πρόεδρος προέρχεται από τη ΔΑΣ - ΟΤΑ που στις πρόσφατες εκλογές αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, με 4 στις 9 έδρες), με προφανή στόχο να «επισημανθεί» προς τη δημοτική αρχή και προς κάθε άλλο «αρμόδιο» πως όσοι απεργήσουν δεν έχουν τη «νομιμοποίηση» του σωματείου τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μάλιστα συνέχισαν περιδιαβαίνοντας στους εργασιακούς χώρους καλώντας τους εργαζόμενους να γίνουν απεργοσπάστες.

Ομως το μόνο που καταφέρνουν είναι να αποκαλύπτουν τον άθλιο ρόλο τους. Η ανάγκη να απομονωθούν οι δυνάμεις της υποταγής αναδείχθηκε και στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, προχτές, στο αμαξοστάσιο του δήμου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων, στην οποία αποφάσισαν να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και χτες, από τους απεργούς όλης της Λάρισας που κατήγγειλαν την απαράδεκτη κίνηση στην απεργιακή συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ