Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακόμα περιμένουν τα χρήματα από το ΕΠΤΑ οι δήμοι

Να αποδοθούν στους δήμους τα χρήματα που δικαιούνται μέσα από το Ειδικό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΠΤΑ), ζητούν με Ερώτησή τους στη Βουλή, προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Εθνικής Οικονομίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Γιάννης Πατάκης.

Οπως σημειώνουν οι βουλευτές, το σοβαρότερο επιχείρημα της κυβέρνησης υπέρ της αποδοχής του «Καποδίστρια» από το λαό ήταν η αθρόα χρηματοδότησή τους από το ΕΠΤΑ. Ωστόσο, «ήδη διανύουμε τον τελευταίο μήνα του τρίτου από τα πέντε χρόνια του προγράμματος ΕΠΤΑ και η κατάσταση ιδιαίτερα των "καποδιστριακών" δήμων είναι από απελπιστική έως τραγική όσον αφορά στα οικονομικά και στην υποδομή τους», υπογραμμίζεται στην Ερώτηση.

Χαρακτηριστικό είναι πως «στη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων δεν έχει δοθεί ούτε το 15% της πίστωσης που τους αναλογεί από το ΕΠΤΑ. Λίγοι δε δήμοι το εισέπραξαν και λιγότεροι πιστώθηκαν σε ποσοστό 50% των έργων που επιλέχτηκαν και εντάχθηκαν στο ΕΠΤΑ», τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Οπως μας πληροφορούν στη συνέχεια, «κυρίαρχη είναι η αντίληψη στους αιρετούς ότι έχουν εξαπατηθεί από την κυβέρνηση και ότι η χρηματοδότηση των έργων τους από το ΕΠΤΑ αποδείχτηκε ότι ήταν μεγάλα λόγια χωρίς περιεχόμενο».

Εύλογα, λοιπόν, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς:

Γιατί ως τώρα, που κανονικά θα έπρεπε να εκταμιευτεί τουλάχιστον το 60% των χρημάτων του ΕΠΤΑ προς τους δήμους, δεν έχουν δοθεί παρά ελάχιστα και όχι σε όλους τους δήμους;

Τι μέτρα σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση για την άμεση χρηματοδότηση έργων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Θα διατεθεί το 100% των χρημάτων του ΕΠΤΑ τα επόμενα δύο χρόνια όπως έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ