Παρασκευή 8 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΗΟΓΝΩΜΟΝΑΣ
Στο «σκαμνί» το φονικό δίδυμο

Για τρίτη συνεχή μέρα δικάζονταν χτες εφοπλιστές και Ελληνικός Νηογνώμονας για το τραγικό ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ» που βούλιαξε αύτανδρο καταμεσής του Ατλαντικού Ωκεανού. Το πλοίο αυτό βούλιαξε στις 3 Σεπτέμβρη του 1994, «καταπίνοντας» 24 ναυτεργάτες επειδή δεν άντεξαν οι σάπιες λαμαρίνες του, όμως ο Ελληνικός Νηογνώμονας, για να...«διευκολύνει» τους πλοιοκτήτες του, αδελφούς Ηλιόπουλους και βέβαια έναντι αδράς αμοιβής ύψους 23.400 δολαρίων, του είχε εκδώσει πιστοποιητικά αξιοπλοΐας!

Πιστοποιητικά σαν αυτά που εξέδωσε για το «ΔΥΣΤΟΣ» και στοίχισαν τη ζωή σε 20 ανθρώπους - και ακόμα δεν έχει αγγιχτεί ούτε τρίχα από τους υπεύθυνους - και το «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» που στοίχισε τη ζωή σε 81! Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Α' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά κάθονται ως υπαίτιοι για το ναυάγιο ο γενικός διευθυντής του Νηογνώμονα Δ. Μελισσηνός, ο Τ. Λυσσιμάχου, τότε πρόεδρος του Νηογνώμονα και σήμερα μέλος της τριμελούς διοικούσας επιτροπής, δηλαδή η «καρδιά» του Νηογνώμονα, και οι πλοιοκτήτες Μάριος, Γιάννης και Αντώνης Ηλιόπουλος. Εδώλιο που... διεκδικεί επάξια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η οποία συνεχίζει να παρέχει σκανδαλώδη κάλυψη σε αυτή την άκρως επικίνδυνη ιδιωτική εταιρία.

Χτες κατέθετε επί 10 ώρες ο επιθεωρητής κ. Παχής ο οποίος είχε ελέγξει το πλοίο λίγους μήνες πριν το ναυάγιο και συγκεκριμένα όταν οι πλοιοκτήτες απευθύνθηκαν στον Ελληνικό Νηογνώμονα να «καλύψει» το πλοίο τους, το οποίο είχε διαγράψει ο Γαλλικός Νηογνώμονας λόγω ακαταλληλότητας καθώς οι πλοιοκτήτες δεν εκτελούσαν τις απαιτούμενες επισκευαστικές εργασίες. Ο επιθεωρητής κατέθεσε στον Δ. Μελισσηνό φάκελο με συγκεκριμένα στοιχεία για τις δεξαμενές του πλοίου, τα οποία έδειχναν διαβρώσεις, ρωγμές και ρήγματα στα ελάσματα. Ο Δ. Μελισσηνός έβαλε το φάκελο στο συρτάρι και έσπευσε να εκδώσει πιστοποιητικό αξιοπλοΐας αναφέροντας ψευδώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο ότι οι παρατηρήσεις του Γαλλικού Νηογνώμονα είχαν αποκατασταθεί. Τα στοιχεία αυτά κατατέθηκαν και χτες από τον κ. Παχή στο δικαστήριο. Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του δικαστηρίου διέταξε χτες και τη βίαιη προσαγωγή του κ. Σμιρλάκη, ο οποίος ήταν προϊστάμενος του κ. Παχή, επειδή αν και είχε κληθεί να καταθέσει, απουσίαζε αδικαιολόγητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ