Παρασκευή 25 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επενδύουν σε εισαγωγές κινεζικών κεφαλαίων

Με το βλέμμα στραμμένο στο κινεζικό πολυεθνικό κεφάλαιο επέστρεψε από το πενθήμερο ταξίδι της στην Κίνα η κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής την υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη. Οπως ενημέρωσε χτες, οι Κινέζοι επιχειρηματίες εμφανίζονται ενημερωμένοι για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, εκφράζοντας το ενδιαφέρον τους για περαιτέρω διείσδυση στην ελληνική οικονομία, ενώ, επιχειρώντας να εξωραΐσει το ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά στην κινεζικών συμφερόντων «Cosco» απέδωσε σ' αυτό την αύξηση, όπως είπε, κατά 40% των εξαγωγών προς την ασιατική χώρα το πρώτο τετράμηνο του χρόνου.

Η υπουργός αναφέρθηκε στις 50 εξαγωγικές επιχειρήσεις που εδρεύουν στη Σαγκάη και στις ελληνικές εξαγωγές κυρίως σε ελαιόλαδο, τυροκομικά, κρασί, και δομικά υλικά για τα οποία η κυβέρνηση προσδοκά σε αύξηση των εξαγωγών μετά τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για διευκολύνσεις που αφορούν στον εκτελωνισμό.

Οσον αφορά τη δυνατότητα απευθείας σύνδεσης Αθήνας - Σαγκάης, η Λ. Κατσέλη είπε ότι έχει έρθει σε επαφή με τον υφυπουργό Υποδομών για την προώθησή της μετά και την εκδήλωση της πρόθεσης των Κινέζων να παρέχουν κίνητρα.

Τέλος, η υπουργός ανέφερε ότι ο αναπτυξιακός νόμος θα κατατεθεί την επόμενη βδομάδα για διαβούλευση, ενώ το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά βρίσκεται στο γραφείο του πρωθυπουργού προκειμένου να προωθηθεί για κατάθεση στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ