Τρίτη 16 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΗΣ «EGYPT AIR»
«Πυκνή ομίχλη» γύρω από τα αίτια της πτώσης

 

ΝΙΟΥΠΟΡΤ._

Τ ερωτηματικά θα εξακολουθούν να παραμένουν καθώς η εξέταση και του δεύτερου «μαύρου κουτιού» του μοιραίου «Μπόινγκ 767» που κατέπεσε στις 31 του Οκτώβρη στα νερά του Ατλαντικού, ανοιχτά της Μασαχουσέτης, δεν προσέφερε καμία ουσιαστική απάντηση.

Λίγα, έως καθόλου, είναι τα νέα διαφωτιστικά στοιχεία για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών, που προσέφερε στις ομάδες ερευνών το «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους, μετά την πρώτη ακρόαση των συνομιλιών του πληρώματος μέσα στο θάλαμο διακυβέρνησης, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, μετά την ακρόαση και του δεύτερου κουτιού, η ερευνητική ομάδα απέκλεισε ως αίτιο της πτώσης του «Μπόινγκ», που παρέσυρε στον θάνατο 217 ανθρώπους, την αεροπειρατεία, την αυτοκτονία ή κάποιον καβγά μεταξύ του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη.

Το δεύτερο από τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους βρέθηκε πέντε μέρες μετά το πρώτο και εστάλη προχτές στην Ουάσιγκτον, για εξέταση στα εργαστήρια του Εθνικού Γραφείου Ασφαλείας Μεταφορών (ΝΤSΒ). Οσο για το πρώτο κουτί, καταγράφει τις παραμέτρους της πτήσης και από την προκαταρκτική εξέτασή του, αποδείχτηκε πως ο αυτόματος πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους είχε απενεργοποιηθεί λίγες στιγμές προτού αρχίσει την ασυγκράτητη πτώση του προς τα σκοτεινά νερά του Ωκεανού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ