Κυριακή 27 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«AIR FRANCE» - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Απολύσεις 4.400 εργαζομένων έως τους πρώτους μήνες του 2013 σχεδιάζει η «Air France», μέσω «εθελούσιας εξόδου». Την είδηση δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα «La Tribune», επικαλούμενη έκθεση εργασιακής επιτροπής. Η μείωση αυτή αντιστοιχεί στο 16,3% του εργατικού δυναμικού της αεροπορικής εταιρείας, με στοιχεία από το Μάρτη του 2008, πριν από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, η οποία άφησε την «Air France» με 47.694 υπαλλήλους.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ - ΑΕΡΙΟ Η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου «Gazprom» αποφάσισε να αποκαταστήσει πλήρως τις παραδόσεις αερίου προς τη Λευκορωσία, μετά την αποπληρωμή του χρέους της, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ρωσικής κυβέρνησης. H «Gazprom» μείωσε την περασμένη Τετάρτη κατά 60% τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς τη Λευκορωσία. Οι δύο χώρες εγείρουν οικονομικές απαιτήσεις ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων η μία έναντι της άλλης, η Μόσχα για το φυσικό αέριο που έχει καταναλωθεί και το Μινσκ για τέλη διέλευσης.

ΔΑΝΙΑ - ΕΥΡΩ Οι πολίτες της Δανίας που αντιτίθενται στο ευρώ ποτέ δεν ήταν τόσο πολλοί στη χώρα όσο είναι σήμερα, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δημοσιεύτηκε την περασμένη Πέμπτη. Το 54,6% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ψηφίσει σε σχετικό δημοψήφισμα «όχι», ενώ το 43,4% απλώς σκέφτεται το «ναι» και μόνον ένα 2% ανέφερε ότι δεν έχει αποφασίσει μεταξύ του ευρώ και του εθνικού νομίσματος. Η σφυγμομέτρηση διενεργήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής για λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας της Δανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ