Τρίτη 29 Ιούνη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 29 ΙΟΥΝΗ 2010
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
Θέλουν τους εργάτες να ζητιανεύουν ψίχουλα

Αποκαλυπτική η παρέμβαση των δυνάμεων της ΝΔ στο Δήμο Αθήνας

Τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στο κεφάλαιο, δουλεύοντας για να ρίχνουν οι εργάτες τον πήχη των απαιτήσεων και των διεκδικήσεών τους όσο πιο χαμηλά γίνεται, αναδεικνύει η δράση της παράταξης «Ανανεωτική Ενωτική Κίνηση» (πρόσκειται στη ΝΔ) στην Ενωση Εργαζομένων Δήμου Αθήνας (ΕΕΔΑ).

Μπροστά στις αρχαιρεσίες της ΕΕΔΑ, η εν λόγω παράταξη μοίρασε ανακοίνωση για να πει τι «καλό» έκανε για τους εργαζόμενους ως πλειοψηφούσα στο ΔΣ του σωματείου. Ετσι, καταγράφει μεταξύ των κατορθωμάτων της τη «σταθεροποίηση του εισοδήματός μας με τις λιγότερες οικονομικές απώλειες», την «έγκριση ωρών υπερωριακής εργασίας, Κυριακών - Αργιών μόνο για τη Δ/νση Καθαριότητας (...) διαδικασία που δύσκολα συναντάται αλλού στο δημόσιο τομέα». Ακόμα, το ότι «δόθηκαν εισιτήρια για το Allou Fun Park στα παιδιά των μελών του σωματείου μας» και πως «εξασφαλίσαμε πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας με χαμηλό πάγιο»! Γι' αυτούς τους λόγους τα στελέχη της ΔΑΚΕ καλούν, εντελώς ξεδιάντροπα, τους εργαζόμενους να τους ξαναψηφίσουν.

Δηλαδή, ισχυρίζονται ότι στόχος της συνδικαλιστικής δράσης δεν είναι η οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση αιτημάτων που απαντούν στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες. Αλλά είναι η εκδούλευση και η ανταλλαγή, η υποταγή και το βόλεμα στη λογική του λιγότερου κακού. Μήπως σε λίγο θα λένε στους εργάτες να λένε κι ευχαριστώ, επειδή τους πληρώνουν ή δεν τους απολύουν;

Μετά από όλ' αυτά δεν προκαλεί έκπληξη το ότι (όπως καταγγέλλουν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, το «Εργατικό») στελέχη της «Κίνησης» κυκλοφορούσαν χτες στους χώρους δουλειάς κι έλεγαν στους εργαζόμενους ότι δεν ξέρουν τι θα γίνει με την απεργία αφού - έλεγαν - η ΠΟΠ ΟΤΑ δεν έχει απόφαση για συμμετοχή. Μία είναι η απάντηση που τους αξίζει: και σήμερα και στις αρχαιρεσίες οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν με κριτήριο την υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών τους, με συσπείρωση στο ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ